Júliusban és augusztusban újabb 2200, a frankfurti és a müncheni bázisairól közlekedő járatát törli a Lufthansa, létszámhiány miatt.

A német légitársaság két hete közölte, hogy júliusban mintegy 900, pénteki és hétvégi, belföldi és európai járatát kénytelen törölni. A Lufthansa most pedig azt jelentette be, hogy a júliusra és augusztusra tervezett mintegy 80 000 járatából még 2200-at nem közlekedtet a frankfurti és müncheni légi csomópontokban.

„A törlések különösen a Németországon és Európán belüli járatokat érintik, az intézkedés nem vonatkozik a hagyományos nyaraló célállomásokra” – írta az MTI híre alapján a hirado.hu.

Fotó: AIRportal.hu

A légitársaság jelezte azt is, hogy a megmaradó járatok menetrendje is változhat, a sztrájkok, az időjárási események és a légi személyzet körében megnövekedett koronavírus-fertőzések tovább terhelik a rendszert, ami befolyásolhatja a menetrendet.

A Lufthansa azt ígéri, hogy járattörlés esetén haladéktalanul értesítik az utasokat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Carsten Spohr, a Lufthansa vezérigazgatója májusban azt mondta, hogy a koronavírus-járvány utáni munkaerőpiaci sokk súlyosan megzavarta a cég nyári terveit. A repülőterek, a légitársaságok és a földi kiszolgáló cégek munkahelyeket szüntettek meg a válság idején, amelyeket nehéz most betölteni.

Amint korábban megírtuk, a frankfurti repülőtéren az irodai alkalmazottak és a vezetőség is besegít a repülőgépek földi kiszolgálásába és a poggyászkezelésbe a Frankfurter Allgemeine Zeitung értesülése szerint. A több mint száz vezető és adminisztratív dolgozó olyan tevékenységekben támogatja a szintén munkaerőhiánnyal küzdő területeket, amelyhez nem szükséges speciális képzettség, például a rakodókat, földi kiszolgáló személyzetet fuvarozzák a repülőtéren belül.