Az eddig meglévő 14 darabos rendelésen túl újabb négy Airbus A330-900neóra írt alá bérleti megállapodást a TAP Portugal, amely az indító légitársasága lesz a típusnak.

Airbus A330neo a TAP festésében (Forrás: Airbus)

A ch-aviation cikke szerint a portugál légitársaság hosszútávú bérleti szerződést írt alá a magyar származású Steven F. Udvar-Hazy által vezetett Air Lease Corporationnel a gépek bérléséről. A szélestörzsű Airbusok mellett a TAP egy A320-200neót is bérbe vesz a lízingcégtől.

Az A330neókat a TAP a Rolls Royce 7000-es hajtóművével, a neókat pedig a CFM International LEAP-1A hajtóműveivel kérte.

Fernando Pinto, a társaság vezérigazgatója a bejelentés kapcsán azt hangsúlyozta, hogy a légitársaság épp egy flottamodernizációs folyamat kellős közepén van, amelynek célja, hogy növeljék versenyképességüket és növelni tudják a kabintermék színvonalát. Hozzátette, hogy az újabb négy A330neo beszerzése újabb elköteleződést jelez a társaság szélestörzsű flottájának cseréje iránt.

Az Air Lease Corporation tájékoztatása szerint a megrendelés nem növeli az Airbus rendelésállományát, a gépeket a lízingcég saját megrendeléseiből biztosítja majd a portugál légitársaságnak. Az első gépek ebből a megrendelésből 2018 év végén érkezhet meg és 2019 harmadik negyedévében érkezik meg a negyedik példány.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
A TAP Portugal vezeti be először az Airbus Airspace by Airbus kabintermékét, mint az A330neo első üzemeltetője. (Fotó: Airbus)

A TAP Portugal tavaly áprilisban jelentette be, hogy ők lesznek az Airbus új generációs A330-asának indító légitársasága, az első példány várhatóan 2018 első félévében érkezhet meg.  A gép érkezése azonban más szempontból is fontos: a TAP vezeti be először az Airspace by Airbus kabinberendezést.

Ennek köszönhetően nagyobb fej feletti tárolókat biztosít, nagyobb lesz a mosdók területe, a székek, illetve folyosók szélesebbek a korábbinál, a lábtérben pedig nem lesznek akadályok. Az utazás kényelmesebbé tételét szolgálja emellett a LED-es hangulatvilágítás, a letisztult, egyszerű elemekből építkező dizájn és egy személyre szabható utasfogadó terület.