Folytatódik a “véres ősz” 2018 telén is az európai légitársaságok körében. December 5-én csődeljárást kezdeményezett maga ellen a PrivatAir charter és wet-lease légitársaság svájci és német tagvállalata is.

Forrás: PrivatAir

A légitársaság közleménye azzal magyarázza a lépést, hogy több olyan esemény is bekövetkezett, amely jelentős hatással volt a cégek fenntarthatóságára és jövőjére, emiatt a menedzsmentnek nem volt más választása, mint indítványozni a fizetésképtelenségi eljárást.

Mint ismert, a légitársaság teljes egészében business class berendezésű Boeing 737NG repülőgépei korábban a Swiss, a SAS, a Gulf Air és a Lufthansa számára is teljesítettek járatokat.

A Lufthansa-csoport néhány hónapja mondta fel a PrivatAirrel a wet-lease (személyzetet, karbantartást és biztosítást is tartalmazó gépbérlés) együttműködését, amelynek keretében korábban a Lufthansa Frankfurt – Pune járatait a PrivatAir repülőgépei teljesítették.

A Lufthansa egy időre le is állította a járatot, azonban később újraindította, viszont már saját tulajdonú A319-es repülőgépeivel teljesíti, aminek az utasok nem igazán örülnek, tekintve, hogy a business székezésű Boeing 737-esek helyett immár a sztenderd európai székezésű, szűk lábterű kabinban utazhatnak ezen a hosszútávú járaton.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Hasonlóképp, a SAS pedig a Koppenhága – Boston járatán szüntette meg a PrivatAir-gépbérlést, és a skandináv cég inkább saját A330-as repülőgépeivel repüli az útvonalat.

A PrivatAir légitársaságot 1977-ben alapították Svájcban, az utóbbi időszakban a cég 226 alkalmazottal és 65 külsős munkavállalóval működött Svájcban, Németországban és Portugáliában.

In memoriam PrivatAir