Egy újabb útvonalat jelent be Budapestről a LOT csütörtökön. A lengyel forsal.pl információi szerint Rafał Milczarski, a légitársaság vezérigazgatója azt nyilatkozta, hogy holnap a LOT bejelenti 101. útvonalát, mely Budapestről közlekedik majd.

“Csütörtökön bejelentjük a 101. útvonalunkat a LOT hálózaton, amely Budapest és egy másik fontos repülőtér között közlekedik majd” – mondta Milczarski, de a célállomást és a járat indulásának tervezett időpontját sem árulta el egyelőre.

Forrás: LOT

Amint arról korábban írtunk, egy június 21. csütörtökön megrendezésre kerülő sajtótájékoztatón a múlt héten kiküldött meghívó szerint fontos bejelentést tesz a légitársaság vezérigazgatója Rafal Milczarski, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, és Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója jelenlétében.

Természetesen a bejelentésről csütörtök délután az AIRportal.hu olvasói az elsők között értesülhetnek majd.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A múlt héten a lengyel nemzeti légitársaság bejelentette, hogy elindítja a 100. útvonalát Varsó-London City útvonalon 2019 januárjától. A cég közlése szerint a London City operációhoz a LOT négy vadonatúj Embraer E-190 regionális repülőgép beszerzése mellett döntött (a bejelentett heti 12 Varsó – London City járat mellett a gépek nyilván más járatokat is teljesítenek majd – a szerk.), amelyeket 2018 végéig állít forgalomba a légitársaság.

A lap emlékeztet, hogy 2017-ben a LOT összesen több mint 6,8 millió utast szállított, 25 százalékkal többet mint egy évvel korábban. Ebben az évben a légifuvarozó várhatóan mintegy 9 millió utas szállítására számíthat, 2019-ben pedig a cég utasainak száma meghaladhatja a 10 milliót. A LOT ma csaknem 3000 embert foglalkoztat.

2016 elejétől a LOT bejelentette a közvetlen járatok indítását, többek között Varsóból Los Angelesbe, Newarkba, Szöulba, Tokióba és Szingapúrba, Krakkóról Chicagóba, Rzeszówból Newarkba. A LOT 2018 május eleje óta repül Budapestről New Yorkba, és Chicagóba.

Júniusban a tizenegyedik Boeing 787 Dreamliner (és a harmadik 787-9) csatlakozik a flottához – különleges festéssel a lengyel függetlenség visszanyerésének 100. évfordulója alkalmából.

Forrás: LOT