Nem bizonyultak elegendőnek a korábbi, több körös ritkítások, a Lufthansa ezért még 2000 járatát törli augusztus végéig a frankfurti és müncheni központi repterein tapasztalható munkaerőhiány miatt.

A nyári időszak végéig korábban bejelentett, összesen több mint 3000 járat törlése, majd az utóbbi időszakban végrehajtott célzott intézkedések sem bizonyultak elegendőnek a Lufthansa szóvivőjének tegnapi nyilatkozata szerint. Ezért a légitársaság augusztus végéig további mintegy 2000, Frankfurtból és Münchenből, valamint oda közlekedő járatát veszi ki a menetrendből – írta az aero.de.

Az intézkedés elsősorban a belföldi és a közeli országokba tartó járatokat érinti, amelyekre több alternatívát tudnak kínálni az átfoglaláshoz, a nyaralóhelyekre közlekedő járatokat csak kivételes esetekben törlik.

Fotó: AIRportal.hu

A cég a mostani lépéssel elsősorban a délutáni és esti forgalmi csúcsokat igyekszik enyhíteni, amikor a földi kiszolgálók a leginkább túlterheltek, ami miatt a gépek késnek, valamint poggyászok maradnak le a járatokról.

Frankfurtban az üzemeltető a július 22. és 24. közötti hétvégén számít nagy rohamra, mivel ekkor kezdődik az iskolai szünet Hessenben és Rajna-vidék-Pfalzban. Amint korábban megírtuk, a Fraport vezérigazgatója szerint a forgalmi korlátozást még két-három hónapig fenn kell tartani a reptéri káosz elkerülése érdekében.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.