Az Emirates és a Flydubai újraindítja a járvány idején felfüggesztett partnerséget, így világszerte még több úti cél válik elérhetővé a két légitársaság hálózatában dubaji csatlakozással – közölte lapunkkal az Emirates.

A személyszállító járatok fokozatos újraindítását követően a két, dubaji központú légitársaság újból élesítette korábbi stratégiai partnerségét, hogy minél több csatlakozási lehetőséget lehetőséget biztosítsanak utazóközönségük számára.

Az együttműködésnek köszönhetően az Emirates utasai 30 úticélra repülhetnek a Flydubai-jal közös járatokkal, míg a utóbbi utasai számára az Emirates több mint 70 útvonala vált elérhetővé. A Flydubai úticéljai között van Belgrád, Bukarest, Kijev, illetve Zanzibár, ezek Dubajon keresztül történő csatlakozással érhetők el.

Forrás: Emirates

Mindkét társaság kiterjedt biztonsági intézkedéseket vezetett be a koronavírus-világjárvány lassításának érdekében, mely az utazás minden részét lefedi, beleértve minden az utasok által használt terület fertőtlenítését, valamint a repülőgép kabinjaiban felszerelt HEPA szűrőket, melyek eltávolítják a port, vírusokat és allergéneket a kabin levegőjéből.

A Dubajon keresztül átutazókat testhőmérséklet vizsgálatnak vetik alá. A Dubai Nemzetközi Repülőtér átszálló kapuit antimikrobiális szűrőkkel szerelték fel, a reptéri személyzet biztonsági felszerelésben dolgozik.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A COVID-19 PCR teszt elvégzése minden Dubajba érkező számára kötelező, akkor is, ha csak átutazásról van szó.

Forrás: Emirates

Az Emirates ingyenes higiéniai alapcsomagot ad utasainak a járatok beszállításakor, amely tartalmazza a maszkot, a kézfertőtlenítőt, valamint az antibakteriális törlőkendőt is – emelte ki a légitársaság közlése.

Amint korábban beszámoltunk róla, budapesti járatainak újraindítását a legkorábban október végétől tervezi az Emirates. A foglalási rendszerekben a legutóbbi menetrend-frissítés szerint a járvány előtt még napi rendszerességgel közlekedő járatok október 21-től indulhatnak újra, de csak hetente három alkalommal, ám a terveket a világjárvány alakulása és a Magyarországon egyelőre szeptember végéig bevezetett utazási korlátozások jelentősen befolyásolhatják.

A napokban szintén megírtuk, hogy kiderült, hogy március óta közel 2 milliárd USA-dollár értékű tőkeinjekciót kapott az Emirates a tulajdonos dubaji kormányzattól, átvészelni a koronavírus-járvány okán kialakult válsághelyzetet.