Újraindult a TAP portugál légitársaság Lisszabon és Budapest közti járata, a légicégnek nem lehet oka panaszkodni a töltöttségre.

Bár nem az első járatot, hanem a másodikat ünnepelte a Budapest Airport és a TAP magyarországi vezetése, de a vízsugaras köszöntő a hagyományoknak megfelelően így is kijárt a CS-TTD lajstromú Airbus A319-esnek.

A járat fogadása előtt Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgtója amellett, hogy üdvözölte az újranyitott járatot, elmondta, nem csak azért fontos a TAP visszatérése 1 év és 3 hónap után, mert plusz kapcsolatot hoz létre, hanem azért is, mert nagyon jó terméket dobott a piacra, amely nem csak a Lisszabonba utazóknak, hanem az átszállóknak is előnyös lehet.

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu


Szolnok Péter, a légitársaság magyarországi vezetője azt mondta, ez a TAP már más, mint amikor legutóbb, egy és negyed évvel korábban Budapestre közlekedett. Megváltozott a tarifatáblázat, már elérhető feladott poggyász nélküli árkategória és, és számos olyan terméket vezettek be, amely minden utas számára kedvező.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ezek között említette a stopover terméket, amelynek segítségével az átszálló utasok nem csak egy, hanem akár 2-3 éjszakát is Lisszabonban tölthetnek továbbutazás előtt.

A járatok töltöttsége Szolnok Péter szerint jól alakul, júliusban és augusztusban is 85 százalék fölött lesz, a hétfői járat pedig 97 százalékos load factorral repül vissza Lisszabonba.

A TAP emellett megújította a gépek fedélzetét is, a teljes felújítás 48 gépen történt meg és 70 millió eurót költöttek rá. Ebben az évben a TAP 7 új gépet kap, amelyekkel sűríteni tudják a frekvenciát a belföldi, illetve regionális járatokon is. Kiemelte továbbá, hogy 53 gépre van rendelése a cégnek, Airbus A320-as és A321-es neókra, sőt Airbus A330neóra is, amelynek a TAP lesz az indító légitársasága.

A hétfő, kedd, szerda, csütörtök és vasárnap 15:05-kor érkeznek meg Budapestre a TAP repülőgépei és 15:50-kor indulnak vissza Lisszabonba. Péntekenként és szombatonként 23:55-kor érkeznek a TAP-járatai Budapestre, melyek másnap, azaz szombaton és vasárnap korán reggel, 05:50-kor indulnak vissza Lisszabonba a légitársaság Airbus A319 vagy A320 típusú repülőgépei.

Fotók a járat ünnepélyes köszöntőjéről

Fotók: Szabó Gábor