A koronavírus-járvány miatti több hónapos leállást követően 2020. június 16-án újraindult a forgalom a debreceni repülőtéren.

A debreceni reptér forgalmának március 24-i leállását követően az első menetrend szerint közlekedő járat a Wizz Air W6 7861 számú járata volt, amely a hollandiai Eindhovenbe repült június 16-án.

A Wizz Air lapunkhoz eljuttatott közlése szerint a következő hetekben Debrecenből Eindhovenbe hetente 2, London-Lutonba hetente 3 járat üzemel.

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Június végétől a légitársaság Lárnaka (heti 2), Mallorca (heti 1), Párizs-Beauvais (heti 1), Tel-Aviv (heti 2) irányába is repül Debrecenből, utóbbi két repülőtérre július második felében már heti 3-3 járat közlekedik.

Július első felében a Debrecen-Luton útvonalon a járatok száma heti négyre, majd a hónap második felében heti tízre emelkedik, Eindhoven irányába július második felében pedig már heti három járat repül majd.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Amint megírtuk, a Wizz Air a korábban tervezetthez képest jelentősen megnyirbálta a debreceni bázis menetrendjét, a Cívis Város repülőterén állomásozó gépeinek számát kettőről egyre csökkentette.

Debrecenben tárolja a nem használt gépeinek egy részét a Lufthansa