Több zágrábi útvonalán szünetelteti a járatokat a téli menetrendben a Ryanair, annak ellenére, hogy a budapesti ritkításról szóló közleményében még úgy említette Horvátországot az ír fapados, hogy egyebek mellett oda helyezi át magyarországi kapacitásait.

A Ryanair korábbi bejelentése szerint 25 útvonalon repülne a horvát főváros repülőteréről az idei téli menetrendben, azonban a Croatian Aviation portál legfrissebb értesülése szerint ebből három útvonalon megszűnnek a járatok október végével.

Az ír fapados a korábbi terveivel ellentétben így mégsem repül Pozsonyba, Szalonikibe és Malmö felé, mindhárom útvonalon hetente két-két járat közlekedett volna.

A bezárások okairól nem közölt részleteket a Ryanair, és egyelőre azt sem tudni, hogy a három bezárt útvonalon a jövő nyári menetrendben újraindul-e a forgalom.

Fotó: AIRportal.hu

A portál egy korábbi cikkében arra is kitért, hogy a téli időszakban mindössze a hét négy napján, péntek és hétfő között üzemel majd a Ryanair háromgépes bázisa a horvát főváros repterén. Kedd és csütörtök között járatait más reptereken éjszakázó gépekkel teljesíti, emiatt jelentős változások lesznek a menetrendben.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Amint megírtuk, az ír fapados pénteken jelentette be, hogy az idei téli menetrendben budapesti bázisáról eredetileg tervezett 53 útvonalából 8-at megszüntet, további 7 viszonylaton pedig a tervezetthez képest kevesebb járatot közlekedtet, válaszul a kormány által bevezetett extraprofit-adóra. Ebben a közleményében a cég azt írta, hogy a felszabaduló kapacitást azokba a szomszédos országokba helyezik át, ahol alacsonyabb költséggel tudnak üzemelni, egyebek mellett Horvátországba.

A Ryanair közleménye szintén a kapacitásáthelyezés lehetséges célpiacai között említi Ausztriát, ahol a kormány 2020-ban vezetett be a fapadosok dömpingárazása elleni intézkedéseket.