Meghosszabbította a Boeing 737 MAX repülési tilalma miatti járattörléseket az amerikai United Airlines.

A harmadik legnagyobb amerikai MAX-üzemeltető – meglepetésre – versenytársainál jóval később, csak 2020. június 4. után számít a repülőgépek újbóli forgalomba állására a legutóbb közölt március eleji céldátum helyettadta hírül a CNBC.

Az American és a Southwest a múlt héten 2020. április elejéig tolta ki a MAX miatti járattörléseit, miután Steve Dickson az FAA vezetője hivatalosan is megerősítette, hogy a korábbi várakozásokkal ellentétben nem hajtják végre a hatósági berepülést 2019-ben. A vezető közölte, hogy még csaknem egy tucat függőben lévő fontos lépés van hátra a tanúsítási folyamatban, így a repülési tilalom feloldása biztosan 2020-ra csúszik.

Forrás: United

Később olyan, nem hivatalos információk is nyilvánosságra kerültek, hogy legkorábban február közepén, vagy márciusban engedélyezheti újra az amerikai hatóság a 737 MAX újbóli forgalomba állítását.

A Boeing ezt követően azt közölte, hogy januártól felfüggeszti a 737 MAX-ok gyártását. Később a Boeing 737-esek törzsét gyártó Spirit AeroSystems is azt jelentette be, hogy felfüggeszti a 737 MAX fődarabok gyártását január 1-től.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.