A 2017-ben elért iparági rekordot követően (éves szinten 763 darab legyártott repülőgép) tovább növelné gyártósorainak teljesítményét a Boeing. Az amerikai gyártó 2020-ban már minden tizedik órában kigördítene egy újabb legyártott repülőgépet szerelőhangáraiból.

Forrás: Boeing

Az évtized végére több mint 900 repülőgépet fogunk legyártani egy évben – jelentette ki a Boeing vezérigazgatója, Dennis Muilenburg a CNBC csatorna „Squawk on the Street” című műsorában.

A 2017-ben elért 763 darabos kereskedelmi repülőgép átadási szám azt jelentette, hogy átlagosan 11 és fél óránként gördült ki egy repülőgép az amerikai óriás gyártósorairól. A gyártási kapacitás 2018-ban tovább növekszik.

2018-ban a tervek szerint 810-815 darab repülőgépet ad át a Boeing, ezzel már egy lépéssel közelebb kerül az ambiciózus 2020-as célszámhoz az amerikai gyártó.

A vezérigazgató előrejelzése szerint a légiutasok száma évről évre 6-7%-kal növekszik, a világ repülőgépflottája a következő 20 évben megduplázódik. A gyártó szerint a légitársaságoknak ehhez 41 ezer új repülőgépre lesz szüksége. (Hasonló trendeket jelez előre a rivális Airbus is.)

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ázsiában minden évben 100 millió olyan légiutas van aki életében először utazik repülőgéppel – szemléltette a növekedés mértékét a szakember.

Forrás: Boeing