A grúz piacon is összecsap egymással a Ryanair és a Wizz Air, miután előbbi légitársaság idén ősszel új járatokat indít a volt szovjet tagállam fővárosába és Kutaisziba. A két társaság eközben London Southend repteréről szinte teljesen megegyező menetrendet hirdetett ki ugyanazon a napon.

A Ryanair honlapján elérhető közlemény szerint Grúzia lesz a 39. ország, ahol a légitáraság megveti a lábát, a téli menetrendi időszakban Milánóból, tavasszal pedig már Kölnből is elérhető lesz Tbiliszi, emellett Kutaisziból is indulnak járatok Bolognába és Marseille-be még a téli időszakban. Milánóba heti négyszer, a többi új útvonalon hetente kétszer repülnek majd a társaság Boeing 737-esei.

A Ryanair 2020 októberig tette elérhetővé a jegyeket.

Fotó: AIRportal.hu

David O’Brian, a Ryanair kereskedelmi vezetője a közleményben azzal indokolta a járatok megnyitását, hogy a grúz az egyik leggyorsabban fejlődő európai turisztikai piac, a cég éves szinten 170 ezer utassal számol.

A grúz piacon a magyar hátterű Wizz Air is jelen van, jelenleg 41 városból kínál járatokat Kutaisziba, a Ryanairrel a Bologna-Kutaiszi közti útvonalon fognak közvetlenül is versenyezni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az új járatok indításánál az elmúlt időszakban nem először fordult elő, hogy a Ryanair a Wizz lépéseit követve oda indított járatot, ahova a magyar cég korábban bejelentette, illetve a Wizz részéről is voltak hasonló lépések. A Wizz odesszai járatnyitása után a Ryanair is bejelentette saját menetrendjét az ukrán üdülővárosba.

A Wizz Air és a Ryanair csütörtökön szinte egyszerre jelentette be, hogy London Southend repülőteréről indítanak járatokat, ezek kétharmada pedig egybevág: Vilnius és Bukarest mindkét ultrafapados cég új listáján szerepel, a magyar hátterű cég ezen kívül Nagyszebent célozta még meg.