Felár ellenében bármelyik turista osztályú utas igénybe veheti a Lufthansa kiválasztott hosszútávú járatain az új szolgáltatást, amely fekvőhelyet és további előnyöket is nyújt.

A Sleeper’s Row elnevezésű üléssorok a turista osztály három-négy székéből állnak, amelyeket az utasok egyben, ágyként vehetnek igénybe. A szolgáltatásra befizető utasok elsőbbségi beszállásra is jogosultak lesznek, illetve egy üzleti osztályú kényelmi csomagot, továbbá párnákat, takarót és fekvőbetétet is kapnak.

Az ajánlat egyelőre december közepéig érhető el a Frankfurt és Sao Paolo közötti LH 506/507 járatokon, a három székért 220 euró a felár, a négyüléses sorért 260.

Így nézne ki a Sleeper’s Row (Forrás: Lufthansa)

Korlátozott számú Sleeper’s Row áll rendelkezésre a járatokon, a szolgáltatást a légitársaság közleménye szerint a check-in során vagy beszálláskor lehet megrendelni.

Bár az ilyen ötlet nem gyakori, van azért rá példa: az Air New Zealand is foglalhatóvá tett Economy Skycouch elnevezéssel több ülést alvóhelynek, és az Air France néhai, mára megszüntetett almárkája, a Joon ugyancsak kínált efféle szolgáltatást.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Hasonló célú, de jelentősen eltérő koncepcióval is előállt az Air New Zealand, az idei év elején mutatta be Economy Skynest elnevezéssel, de még nem vezette be. Az elképzelés szerint a cég hat teljes hosszúságú fekhelyet alakítana ki a turista osztályon, a szolgáltatáshoz párna, lepedő, takaró, füldugó, sőt saját függöny is járna.