Tíz darab Airbus A350-900-asra adott le rendelést a kínai Sichuan Airlines, amely 2016-óta Prágába is közlekedtet járatokat.

A légitársaság tájékoztatása szerint a gépek a csengtui bázisra kerülnek, ahol a nemzetközi járathálózat fejlesztésével megnyíló új útvonalak teljesítésére használják majd. A társaság egyelőre nem közölte, hogy mikor vehetik át az első új gépet, és beszerzési árat sem adtak meg. Az Airbus honlapján lévő adatokból kiindulva a megállapodás listaáron számolt piaci értéke 3,1 milliárd dollár.

A Sichaun Airlines nem számít új vevőnek, még 2016-ban írtak alá egy bérleti szerződést az AerCappal, illetve az Air Lease Corporation-nel négy darab A350-es bérléséről. Adatbázisok szerint ezeket a gépeket eredetileg a SriLankan Airlines rendelte meg, de anyagi nehézségek miatt megváltak tőlük és a fennmaradó rendelést visszamondták.

A Csengtui központtal működő, 1986-ban alapított Sichuan Airlines jelenleg 132 gépes flottával repül több mint 270 útvonalon. Sokáig csak regionális légitársaságként üzemeltek, majd az utasforgalom fellendülésével több nemzetközi járatot is nyitottak. Ma már Ausztráliába, az Egyesült Államokba és Európába is közlekednek, Budapesthez legközelebb Prágába repül a légitársaság Airbus A330-300-as típusú gépekkel.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.