Az Atlas Air bejelentette, hogy átvette az első olyan Boeing 777F áruszállító repülőgépet, amelyet MSC Cargo számára üzemeltet majd.

Az amerikai légitársaság Boeing 777F áruszállító repülőgépek személyzettel, karbantartással és biztosítással együtt (ACMI/wet-lease) történő bérbeadásáról állapodott meg korábban a svájci székhelyű konténerlogisztikai és hajózási óriáscéggel, amely szeptemberben jelentette be, hogy MSC Air Cargo néven áruszállító légitársaságot indít.

Az Atlas Air még januárban rendelte meg a négy vadonatúj, Boeing 777F típusú repülőgépet, amelyből az első példányt most vette át.

Forrás: Atlas Air

Amint korábban megírtuk, az MSC döntése a rivális francia CMA CGM logisztikai óriásvállalatot követte, amely tavaly lépett be a légiáru-szállítási piacra, kezdetben az Air Belgium üzemeltetésében lévő A330F gépekkel, majd Boeing 777F és Airbus A350F gépeket is rendelt, valamint együttműködésre lépett az Air France–KLM-csoporttal, amelyben tulajdonrészt is vásárolt. Idén tavasszal a Maersk logisztikai cég is áruszállító légitársaság, a Maersk Air Cargo alapítását jelentette be.

A nagy hajózási és konténeres logisztikai cégek légiáru-szállítási üzletágba történő belépésének okai között szerepel az, hogy az elmúlt időszakban hatalmas készpénztartalékokat halmoztak fel, emellett a koronavírus-járvány és a geopolitikai események miatt az ellátási láncokban keletkezett zavarok növelték az igényt a légi szállítás iránt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: Atlas Air