Újabb üzemeltetőnél állt forgalomba az Airbus A321LR: az Aer Lingus, amely nyolc példányt rendelt a típusból, átvette az első gépét.

Az ír légitársaság lett az első az International Airlines Group (IAG) tagjai közül, amely üzemelteti a megnövelt hatótávolságú A321neo-változatot.

Az Aer Lingus A321LR repülőgépeit CFM Leap-hajtóművekkel szerelték fel, a cég által megrendelt kialakításban 16 business és 168 turista osztályú utas szállítására képesek.

A dublini központú légitársaság az USA keleti-parti nagyvárosaiba repül majd a 7400 kilométeres hatótávolságú gépekkel. Az eredeti tervek szerint az Aer Lingus lett volna az első légitársaság amely A321LR-ekkel üzemeltet transzatlanti járatokat, azonban az átadások csúszása miatt ez meghiúsult és a TAP Air Portugal lett az első.

Forrás: Airbus

Amint korábban megírtuk, a 2019-es Paris Air Show második napján a még nagyobb hatótávú Airbus A321XLR-ből tizennégy példányra adott le kötelező érvényű megrendelést az International Airlines Group (IAG) holding. Ezekből nyolc példány a légitársasági csoport tulajdonában álló spanyol Iberia, hat pedig az ír Aer Lingus flottájába kerül majd.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.