A nyári menetrendben folytatja a Adria Airways Bomberdier CRJ900-as repülőgépeinek bérlését az Austrian Airlines.

Fotó: AIRportal.hu

A Routes Online menetrendi információi szerint az osztrák légitársaság egyes budapesti járatait is a szlovén regionális jetek teljesítik, több más európai útvonal mellett a 2018 március 25. és október 27 közötti időszakban.

Budapest mellett például a Bécs – Belgrád, – Bukarest, – Varsó, – Zágráb útvonalakon is beveti a wet-lease alapon (azaz személyzettel együtt) bérelt CRJ-ket az Austrian Airlines.

Mint ismert az osztrák légitársaság tavaly 29 év után kivonta a teljes Fokker flottáját és helyettük brazil gyártású Embraereket állított forgalomba. Vélhetően a nyári csúcsidőszakban a légitársaság rövid távú repülőgépflottája által kínált kapacitás nem elegendő a betervezett járatok teljesítéséhez, ezért volt szükség az Adria Airways gépének kibérlésére.

Az anyavállalat Lufthansa szintén bérelt gépekkel erősíti kapacitásait a nyári időszakban. A német vállalat a svájci Helvetic Fokker 100-asaiból bérel és azokat müncheni bázissal veti be három európai járatán is a nyári menetrendben, az Amszterdam, Wroclaw és Zürich reptereire közlekedő járatokon.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.