A Qatar Airways stratégiai vezérhelyettese lesz Thierry Antinori, aki korábban az Emirates második számú vezetője volt.

Thierry Antinori tavaly májusban távozott az Emiratestől, ahol a légitársaság második legfontosabb pozícióját töltötte be, kereskedelmi vezérigazgató-helyettesként.

A francia La Tribune értesülései szerint Antinori visszatér a közel-keletre,
a Qatar Airwaysnél a Chief Strategy and Transformation Officer pozíciót tölti majd be, azaz a légitársaság stratégiájáért és átalakításáért felelős vezérigazgató-helyettes lesz.

Fotó: AIRportal.hu

Az iparági veteránnak számító, 57 éves francia szakember 1986-tól 1997-ig az Air France-nál, utána a Lufthansa-csoportnál is több vezetői pozícióban megfordult, majd 2011-ben csatlakozott az Emirateshez.

Korábban az a hír járta, hogy a dubaji légitársaságnál Tim Clark nyugdíjba vonulását követően Antinori veheti át az óriáscég vezetését, tavaly azonban minden előjel és részletesebb magyarázat nélkül távozott az Emiratestől.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Antinori neve 2016-ban az ügyben is felmerült, hogy ő váltaná Jean-Marc Janaillac-ot az Air France-KLM élén, akkor azonban nem fogadta el a jelölést. A szakember később mégis versenybe szállt a cégcsoport vezetéséért, de tavaly végül a kanadai Ben Smitht választotta a francia-holland cégcsoport.