A munkaerőhiány miatti zavarokon jövőre lehet túl a légiközlekedés – mondta Tim Clark a Farnborough-i Légiszalon egyik panelbeszélgetésén, amelyen Willie Walsh IATA-vezér egyetértett vele abban, hogy a problémák oka a rossz tervezés.

Világszerte súlyos problémákat okoz a repülésben az, hogy kevés a dolgozó, erről az AIRportal.hu is számos cikkben beszámolt.

Erről szólt az idei Farnborough International Airshow egyik hétfői panelbeszélgetése, ahol Tim Clark, az Emirates elnöke a Flightglobal tudósítása szerint kijelentette: a teljes láncolatban szenvednek attól a cégek, hogy nem tudnak elegendő alkalmazottat toborozni, és a problémák csak jövőre szűnhetnek meg.

Fotó: AIRportal.hu

A szakember hangsúlyozta: 2020-ban sok dolgozó hagyta el az iparágat, és nehéz pótolni őket, mivel néhány cég rosszul készült fel a járvány utáni helyreállásra.

Tim Clark úgy fogalmazott: amikor repterekkel és egyéb vállalatokkal tárgyalt, mindig mondta, hogy ha a nemzetközi légiközlekedést érintő korlátozásokat feloldják, valószínűleg hirtelen fog visszatérni az utasok igénye, de több szereplő a felkészülés helyett inkább a költségeit igyekezte csökkenteni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ugyanezen a panelbeszélgetésen Willie Walsh, az IATA főigazgatója arról beszélt: a munkaerőhiány a következő hónapokban javulhat, szerinte év végéig rendeződik a helyzet. Kiemelte, hogy nem minden régióban vagy légitársaságnál láthatók gondok, de egyetértett abban Clarkkal, hogy az elégtelen tervezés az oka néhány reptéri problémának.

Példaként a londoni Heathrow-t említette, ahol „a helyzetnek nem volna szükséges olyan rossznak lennie, mint amilyen”.