December második felében az elmúlt időszakhoz képest élénkülhet az utasforgalom Ferihegyen, bővített útvonal-kínálattal várják utasaikat a Budapestre járatot üzemeltető légitársaságok.

A Budapest Airport lapunkhoz eljuttatott közleményében arról tájékoztatott, hogy a légitársaságok összesen 51 úti célt tesznek elérhetővé a Liszt Ferenc-reptérről az év végi időszakban.

Az üzemeltető közlése szerint viszont az elérhető célállomások listája az egyes országokban érvényben lévő korlátozások függvényében változhat, ezért a Budapest Airport arra kér, hogy a nagykövetségek és a légitársaságok weboldalán tájékozódjanak az utazás feltételeiről.

A Magyarországra beutazók esetében érvényes szabályok nem változtak, a kormány november végén 2021. február 1-ig meghosszabbította a határellenőrzést a schengeni belső határokon is. Amint korábban megírtuk, az országba belépő, magyar és külföldi állampolgárok számára kivételekkel (pl. üzleti utazók, sportolók) a 10 napos kötelező karantént a határon automatikusan elrendelik. Ezek a szeptember óta érvényes, de több alkalommal is módosított szabályok határozatlan időre szólnak. A magyar kormány az ünnepek idejére (egyelőre) nem döntött könnyítésről a külföldön élő, dolgozó magyar állampolgárok hazautazásának könnyítése ügyében.

Légitársaság Úti cél Heti járatszám (december)
Aeroflot Moszkva 2
Easyjet Bázel 2
(december közepétől)
Egypt Air Kairó 1
Egypt Air Hurghada 1
Emirates Dubaj 2
Eurowings Düsseldorf 3
(december közepétől)
Finnair Helsinki 2
(december 9-től)
KLM Royal Dutch Airlines Amszterdam 14
LOT Polish Airlines Wroclaw 1
LOT Polish Airlines Szöul 1
LOT Polish Airlines Varsó 8
Lufthansa Frankfurt 10
Qatar Airways Doha 3
Ryanair 14 útvonal
Turkish Airlines Isztambul 4
Wizz Air 23 útvonal

Amint korábban beszámoltunk róla, a járvány második hulláma okozta utasforgalom-csökkenés a Liszt Ferenc-repülőtéren novemberben is folytatódott, az év tizenegyedik hónapjában kevesebb mint ötvenezer utas fordult meg a budapesti légikikötőben, a légiáru mennyisége viszont rekordot döntött.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Cikkajánló:

Megkezdte a felkészülést a BUD Cargo City az oltóanyag szállításának kihívásaira