Bemutatta Airbus A220-300-as repülőgépének fedélzeti berendezését az amerikai Jetblue légitársaság.

A Jetblue összesen hetven A220-ast rendelt, amelyből az első példány 2020. december 31-én érkezett meg a légitársaság New York-i, a John F. Kennedy Nemzetközi Repülőtéren (JFK) működő bázisára.

Az Airbus A220-asokat 140 utas szállítására alkalmas fedélzettel állítja forgalomba a Jetblue, a 3+2-es elrendezésben elhelyezett, 18,6 hüvelyk (47,24 cm) széles Collins Meridian-üléseket az utasok visszajelzéseit figyelembe véve tervezték, számos kényelmi funkcióval.

A székeket puhább, nagyobb légáteresztő képességgel rendelkező vegán bőr anyaggal vonták be, az állítható fejtámlák pedig prémium minőségű Ultraleather borítást kaptak. Az ülések formájának köszönhetően térdmagasságban nagyobb hely áll az utasok rendelkezésére, a személyes tárgyak, italos flakonok a háttámlára szerelt tárolózsebekben helyezhetők el.

Az A220-asokon a legmodernebb Thales AVANT fedélzeti szórakoztatórendszer 10,1 hüvelykes HD felbontású képernyőkkel, a ViaSat-2 rendszeren keresztül pedig nagy sebességű Fly-Fi internet-csatlakozás áll az utasok rendelkezésére, a saját eszközök töltésére elektromos aljzatok, valamint USB-A és USB-C csatlakozók használhatók.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az utastér felső csomagtárolóinak kialakítása nagyobb helyet kínál a kézipoggyászoknak, a LED-es hangulatvilágítás igazodik a napszakhoz és a repülés aktuális fázisához.

Forrás: Airbus