Két és fél órás sétarepülést szervez az Emirates egyik Airbus A380-asával április 10-én. Az EK 2021 járatszámmal közlekedő kétszintes óriásgép fedélzetén kizárólag a koronavírus ellen beoltott utasok és személyzet repülhetnek.

Az Egyesült Arab Emírségek a világon élenjáró oltási programjáról emlékezik meg az Emirates egy különleges, Airbus A380-as repülőgéppel, kizárólag beoltottak számára szervezett sétarepüléssel.

A repülőgép Dubajból száll fel április 10-én délben, majd két és fél órás repülést követően oda is tér vissza, az útvonal az Egyesült Arab Emírségek számos térségét érinti.

Turista osztályú repülőjegyek mintegy 85 000 forintnak megfelelő dirhamért, üzleti osztályúak pedig ennek duplájáért válthatók a járatra, a teljes bevételt az Emirates Airline Foundation nevű alapítványának ajánlja fel a légitársaság.

A járatra csak olyan utasok szállhatnak fel, akik legalább két héttel korábban már megkapták a koronavírus elleni oltásuk második dózisát, és az Egyesült Arab Emírségek állampolgárai, vagy ott letelepedési engedéllyel rendelkeznek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A járatot a légitársaság nemrégiben átvett Airbus A380-800-as repülőgépe teljesíti, amelyen az Emirates megújult fedélzeti berendezésével és prémium turista osztályával is megismerkedhetnek az utasok.

A beoltottság ellenére minden utason koronavírus-gyorstesztet végeznek el a felszállás előtt, és mindenkinek hordania kell a maszkot a program teljes időtartama alatt.