Bemutatta Premium Economy kabinberendezését az Emirates, amely a légitársaság legújabb Airbus A380-asán debütál. A repülőgép többi utasosztályán is fejlesztéseket végzett a dubaji cég.

A múlt héten átvette az Airbus hamburgi gyárában a legújabb Airbus A380-asát az Emirates, ezen a repülőgépen mutatkozik be a légitársaság új Premium Economy kabinterméke. A cég a még fennmaradó öt Airbus A380-asát is ezzel a fedélzeti berendezéssel állítja forgalomba 2021-ben és 2022-ben, egyúttal közel egy évvel halasztva a legutolsó A380-as átvételét.

A most bemutatott prémium turista osztály üléseivel az Emirates új generációs Boeing 777X típusú gépeinek némelyikén is találkozhatnak majd az utasok, ezeket 2023-tól kezdi majd üzembe állítani a légitársaság. A típus forgalomba állítását eredetileg 2020-ra tervezte az Emirates, később ezt 2022-re halasztották, most viszont hivatalossá vált, hogy még egy évet csúszik az új Boeing debütálása.

Az Emirates emellett mérlegeli annak a lehetőségét, hogy a már meglévő, több mint száz darabot számláló A380-as flottáján is bevezesse a prémium turista osztályt a repülőgépek kabinjainak felújításakor.

Az Emirates legújabb A380-asának prémium turista osztályán 56 utas foglalhat helyet, 2-4-2 üléselrendezésben.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A sortávolság (ez nem a lábteret, hanem az előző ülés támlájától az adott ülés háttámlájáig mért távolságot jelenti) ezen az osztályon 40 hüvelyk (101,6 cm), az ülések 19,5 hüvelyk (49,53 cm) szélesek, támlájuk több mint 20 centiméterrel dönthető hátra, valamint 6 irányban állítható fejtámasszal, továbbá lábtartókkal szerelték fel őket. Az üléseknél az üzleti osztályon használt minőségi anyagok, bevonatok és színek köszönnek vissza.

Minden ülésben 13,3 hüvelykes képátlójú monitoron élvezhetik a fedélzeti szórakoztatórendszer tartalmait az utasok, és saját eszközeik töltésére szolgáló csatlakozók is rendelkezésükre állnak.

Az Emirates új Premium Economy osztályának bemutatója

A Premium Economy osztály az Emirates A380-as gépein a fő (alsó) fedélzeten, a repülőgép első részében kapott helyet, az utasok kényelmét két mellékhelyiség szolgálja, amelyet csak ők használhatnak.

A légitársaság később jelenti be, hogy mely útvonalakon repül először ezzel a repülőgéppel.

A legújabb A380-asán a többi osztályon is a korábbi kialakításhoz képest módosításokat hajtott végre az Emirates: modernebb, szebb lett az első és az üzleti osztály, de könnyebb és kényelmesebb lett a turista osztály 338 ülése is a közlés szerint.

Erről néhány fotót is közreadott a légitársaság: