Szándéknyilatkozatot írt alá az indiai Vistara tizenhárom Airbus A320neo típuscsaládba tartozó repülőgép és hat Boeing 787-9 megrendeléséről. A Singapore Airlines résztulajdonában álló, teljes kiszolgálást nyújtó, egyelőre csak belföldön közlekedő légitársaság korábban már közölte, hogy Európába is indítana járatokat, miután kilép a nemzetközi piacra.

Az eddigi A320neók mellé továbbiak érkezhetnek (Fotó: Airbus)

A korábbi nyilatkozatoknak megfelelően szélestörzsű repülőgépeket szerez be az indiai Vistara, a Singapore Airlines és a helyi Tata konszern közös tulajdonában álló, teljes kiszolgálást nyújtó légitársaság.

A cég szándéknyilatkozatot írt alá hat Boeing 787-9-es beszerzéséről, amelyekkel hosszú távú járatokat indítanak, a flightglobal.com szerint a dokumentum négy opciós példányt is tartalmaz. A Dreamlinerek 2020-2021-ben érkezhetnek meg.

Korábbi közlések szerint a Vistara Európába is közlekedne.

A három és fél éve működő, üzleti osztályú kabintermékkel is rendelkező légitársaság a belföldi járatok után ugyanis készül kilépni a nemzetközi piacra is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A jelenleg Airbus A320ceo és neo típusokat üzemeltető cég ezért az Airbusszal is szándéknyilatkozatot írt alá, tizenhárom további A320neo családba tartozó repülőgépről, további hét opciós példánnyal. Ezeket 2019 és 2023 között vennék át, és a rövid- és közepes távú járathálózat bővítését, új külföldi útvonalak megnyitását szolgálják majd.

A légitársaság tájékoztatása szerint tervezik mindezeken felül harminchét A320neo lízingelését is.

Az Airbus-keskenytörzsűekhez a CFM Leap hajtóműveit, a 787-esekhez pedig a General Electric GEnx-1B szerkezeteit választja a Vistara.

A cégvezető, Leslie Thng közlése szerint az elmúlt tíz évben több mint kétszeresére növekedett az utasforgalom Indiában, ez megalapozza a markáns bővülési tervüket.