A koronavírus-járvány okozta kockázatokra is fedezetet nyújtó utasbiztosítása kibővítését jelentette be a dubaji légitársaság, amely nem jelent többletköltséget az utasok számára, és automatikusan jár december 1-jétől minden foglaláshoz.

Az Emirates lapunkhoz eljuttatott közleményében azt írta, hogy a korábban bevezetett és most az AIG Travellel közösen kibővített, koronavírus jelentette kockázatokra is vonatkozó utasbiztosítás továbbra sem jelent többletköltséget az utasok számára.

Az utasbiztosítás automatikusan jár december 1-jétől minden Emirates-járatra, valamint a partner légitársaságok által indított code-share járatokra váltott repülőjegyhez, ha a repülőjegy száma 176-tal kezdődik.

A szolgáltatás igénybevételéhez nem kell semmilyen kérvényt kitölteni, az a foglalás visszaigazolásával automatikusan érvénybe lép.

Forrás: Emirates

A kibővített utasbiztosítás tartalmazza:

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
  • Országon kívüli sürgősségi orvosi kiadások és ellátás költségeinek megtérítése 500 ezer dollárig, amennyiben az utast az utazás során COVID-19 fertőzéssel diagnosztizálják, vagy bármilyen más sürgősségi egészségügyi szolgáltatást vesz igénybe.
  • 7500 dollárig terjedő kártérítés a vissza nem térítendő költségekre, amennyiben az utast vagy – a biztosítási szerződésben nevesített – családtagját COVID-19 fertőzéssel diagnosztizálják az utazás előtt és emiatt kénytelen az utazását lemondani. A fedezeti kör továbbá kibővül azokkal a betegségekkel, amelyekre az utasbiztosítások általában fedezetet nyújtanak.
  • 7500 dollárig terjedő kártérítés az utazás lemondása vagy lerövidítése esetén, amennyiben az iskolai tanévet a járvány miatt az indulási dátumon túl meghosszabbítják, és az utas vagy hozzátartozója általános iskolában vagy középiskolában főállású tanár, alkalmazott vagy diák.
  • 7500 dollárig fedezi az utazás vissza nem térítendő költségeit, valamint az utas vagy hozzátartozója tartózkodási helyére való hazautazás további költségeit, amennyiben az utas vagy hozzátartozója súlyosan megbetegszik az utazása során, például COVID-19 fertőzés következményeként, és emiatt az utazását kénytelen lerövidíteni.
  • 7500 dollár értékig terjedő biztosítás, ha az utas reptéri COVID-19 tesztje pozitív eredményt mutat vagy nem megy át a reptéri egészségügyi szűrésen, és emiatt megtagadják tőle az utazást.
  • 14 napon keresztül napi 150 dollár kártérítés, amennyiben az utazás során az utast külföldön COVID-19 fertőzéssel diagnosztizálják és köteles hatósági karanténba vonulni.

Az Emirates biztosítása továbbá baleset-, télisport- és poggyászbiztosítást is tartalmaz, valamint az utazás megszakítására vonatkozik, amennyiben utóbbi váratlan légtérzár vagy egyéb utazási korlátozások miatt következik be.

Amint korábban megírtuk, a légitársaság átfogó higiéniai intézkedéseket vezetett be a járvánnyal kapcsolatban. A Budapestről induló járatokra a 12 évnél idősebb utasoknak kizárólag érvényes, kinyomtatott, angol vagy arab nyelvű, negatív PCR-teszttel lehet felszállni (visszafelé erre nincs szükség). Az utasok beszálláskor higiéniai készletet kapnak, és a repülés idején, illetve a repülőtereken is kötelező a maszk viselése. A dubaji repülőtéren érintésmentes testhőmérséklet-mérést végeznek, és a check-in is teljesen érintésmentesen zajlik.

Emellett a légitársaság rugalmas jegyfoglalást vezetett be: akiknek jegye 2021. március 31. vagy azt megelőző dátumra szól és a járványügyi korlátozások miatt nem tudnak a foglalt időpontban utazni, megtarthatják jegyüket, és 24 hónapig ingyenesen átfoglalhatják más időpontra.

Ezekre érdemes odafigyelniük az október 21-től újrainduló Emirates-járatok utasainak