Bővíti útvonal-hálózatát Kína és Európa irányába a Korean Air, erről Bo-Young Song, a légitársaság utasszállító hálózatának fejlesztéséért felelős alelnöke beszélt Szöulban, a június elején megrendezett IATA közgyűlésen a CAPA-nak.

Bo-Young Song kijelentette, hogy Európában Budapestre, Oslóba és Athénba tervez új charterjáratokat indítani a Korean Air.

Az alelnök a járatok tervezett indulására nem jelölt meg konkrét időpontot (lásd a lentebbi videóban 3:27-től). A Korean Air korábban időszakosan üzemeltetett charterjáratokat a horvát főváros repülőterére, 2018 őszétől viszont hetente háromszor közlekedő menetrend szerinti járattal van jelen Zágrábban a cég.

Az amerikai Delta Air Lines 2019. június 20-án jelentette be, hogy 4,3 %-os részesedést szerzett a Korean Air fő tulajdonos, Hanjin-KAL nevű cégben, ezzel megerősítve a Cho-dinasztia meghatározó szerepét a vállalat irányításában. A Delta a közleményében azt is bejelentette, hogy 10%-ra kívánja emelni a részesedését a vállalatban, amennyiben az illetékes hatóságok jóváhagyják azt.

Fotó: AIRportal.hu

Amint korábban megírtuk, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a 2019. június 21-én megrendezett, V4+ Logisztikai Fórumon jelentette be, hogy közvetlen járatot indít Budapest és Szöul között a LOT, a jelenleg záruló tárgyalássorozat eredményeként. A tárcavezető nem mondott részleteket arról, hogy a járat mikortól indulhat el, és hogy a légitársaság heti hány járatot tervez a magyar és a dél-koreai főváros között.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

2017 novemberében arról érkeztek hírek, hogy a Korean Air a diszkont Jin Air leánycégén keresztül indítana járatokat Közép-Európába Boeing 777-200ER repülőgépekkel. Akkor Budapest és Zágráb merült fel lehetséges célpontként már 2019-től (azonban ez nem jött létre), 2020-tól pedig bukaresti és belgrádi járatok indultak volna. Azonban az Ex-Yu Aviationnek éppen a napokban erősítette meg a társaság szóvivője, hogy a Jin Air belgrádi járatnyitása már nincs napirenden.

Korábban, 2016 februárjában merült fel, hogy közvetlen légi járat indulhat Szöul és Budapest között, ami fontos szerepet játszhat a gazdasági és a turisztikai együttműködés szorosabbra fűzésében, ezt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter mondta akkor a tárca közleménye szerint.

A régióban Bécsbe, Prágába és Zágrábba repül a Korean Air Szöulból.

A horvát fővárosba korábban időszakosan charter járatokat üzemeltetett a Korean Air, azonban 2018. szeptember 1-től már menetrend szerinti járat közlekedik hetente három alkalommal a horvát és a dél-koreai főváros között. A járat a nyári időszakban Airbus A330-asokkal önállóan, télen pedig Boeing 787 Dreamlinerekkel, Zürichhel kötve közlekedett tavaly. Az idei kora-őszi időszakban időszakosan már heti négy járatot indít Zágrábba a Korean Air a Dreamliner gépeivel.

Varsóból a LOT repül a dél-koreai fővárosba Boeing 787 Dreamlinerekkel.