Címlap Címkék IATA AGM

Címke: IATA AGM

IATA: Folyamatosan tenni kell a légiközlekedés biztonságáért

Számos paraméter alapján a tavalyi a repülés legbiztonságosabb éve volt, ám a 2024 elején történt súlyos események megmutatták, hogy sosem szabad elégedetten hátra dőlniük az iparág szereplőinek.

Veszélyben az európai légiközlekedés versenyképessége

A repterek és a légtér szűkös kapacitása, a magas adók és költségek, valamint az utasjogi szabályok reformjának hiánya miatt veszít versenyképességéből Európa légiközlekedési piaca az IATA szerint.

Nyilvántartást hoz létre az IATA a fenntartható üzemanyag felfuttatására

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) adatai szerint a fenntartható repülőgép-üzemanyag (SAF) termelése 2024-ben megháromszorozódik, de így is a globális kereslet mindössze 0,53 százalékát teszi ki, és még mindig jelentősen többe kerül a fosszilis üzemanyagoknál.

A kondenzcsíkok éghajlati hatásait vizsgálják a légitársaságok

Kereskedelmi repülőgépekre felszerelt szenzorok adatain alapuló mérésekkel vizsgálná a kondenzcsíkok keletkezését és azok éghajlati hatásait a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA).

Rekordszámú utas mellett sovány profitra számítanak a légitársaságok

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) a korábbi előrejelzéséhez képest növelte a légitársaságok 2024-es profitkilátását, ugyanakkor a rekordbevétel ellenére az egy utasra jutó nyereségesség még mindig nagyon alacsony szinten lehet. 

A második negyedévben is erős növekedés várható a légiáru-szállításban

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) adatai a cargo iránti kereslet erőteljes éves növekedését mutatják a második negyedévben, a számos gazdasági bizonytalanság ellenére.

Folyamatosan növekszik a légiutazás iránti kereslet

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) adatai alapján az elmúlt 36 hónap mindegyikében bővült a légiutazás iránti kereslet világszerte, Európában az év eddigi részében 10 százalék feletti az érték.

Budapestre is közvetlen járatot tervez az Indi Go indiai légitársaság

Az évi 100 millió utast szállító diszkont cég nagyszabású nemzetközi terjeszkedést és flottabővítést tervez, a megrendelt nagy hatótávú keskenytörzsű gépeivel közvetlen járatokkal képes lesz elérni Európa jelentős részét.

A felelősség megosztását sürgetik a légitársaságok az utasok kártérítésénél

Az IATA szorgalmazza, hogy az Európai Unió vizsgálja felül az utasok jogaira vonatkozó rendeletét, és alakítson ki méltányosabb rendszert, amelyben minden szolgáltató arányosan venne részt.

IATA: Ne csak a légitársaságokra terheljék a fenntarthatósági célok elérését!

Iparági összefogással, politikai támogatással és a megfelelő finanszírozással érhető csak el a légiközlekedés szén-dioxid-kibocsátásának nullára csökkentése 2050-re - hangzott el az IATA közgyűléséhez kapcsolódó csúcstalálkozón.

Nagy megrendelésre készül az Emirates

További 100-150 szélestörzsű repülőgép beszerzését tervezi a dubaji légitársaság, hogy pótolja kivonandó A380-asait és Boeing 777-eseit.

Egyre nagyobb gondot okoz a repülőgépek átadásainak késése

Sok légitársaság szerint manapság "pontosnak" számít, ha csak fél évet késik egy-egy új repülőgépe, de a meglévők karbantartása is problémás az alkatrész-ellátás akadozása miatt - hangzott el az IATA közgyűlésén.

Kiugróan megnőtt a rendbontó utasok száma

Az utazási korlátozások feloldását követően jelentősen emelkedett a rendbontó utasok által elkövetett, akár fizikai atrocitással is járó incidensek száma, visszaszorításukért kétpilléres stratégiát javasol az IATA.

Az európai légiközlekedést hátráltató tényezőkre figyelmeztet az IATA

Komoly zavarokat okozhat az európai légiközlekedésben az EU új határőrizeti rendszere körüli bizonytalanság, az egységes égbolt késlekedése és egy júniusi hadgyakorlat, emellett a kormányok átgondolatlan politikai lépései is kihívást jelentenek.

Walsh: Alig egy New York-i metrójegy árát keresik utasonként a légitársaságok

Az IATA vezetője szerint a világjárvány elmúltával és a határok megnyílásával, a gazdasági bizonytalanságok ellenére a légitársaságok jó úton vannak a nyereséges, biztonságos, hatékony és fenntartható jövő felé.

Bemutatta arculatát az új szaúdi légitársaság

A Riyadh Air bemutatta repülőgépeinek egyik festésmintáját a cég első Dreamlinerén.

Növekvő utasforgalom és lassuló keresletcsökkenés a légiáru-szállításban

Az IATA áprilisi adatai alapján globálisan az utasforgalom meghaladta a járvány előtti szint 90 százalékát, és a cargo-piac is javuló tendenciát mutat.

IATA: Rövidesen megoldódhat az európai és amerikai szakemberhiány

Már mostanáig annyi késést regisztrált az Eurocontrol, mint 2019-ben a teljes évben, pedig a járatok száma még negyedével elmarad a járvány előttihez képest.

A nehézségek ellenére az IATA szerint a légiközlekedés jó állapotban van és fejlődik

A nemzetközi szervezet úgy becsüli, hogy az utasforgalom az év végére a 2019-es szint 83 százalékát érheti el, az infláció és az olajár emelkedése ellenére is.

Teljes karbonsemlegességet ígér az IATA 2050-re

Korábbi vállalását felülmúlva a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség azt célozza, hogy 2050-re mind a 290 taglégitársasága karbonsemlegesen működjön.

A Lufthansa előírná az oltást, az Emirates szerint 2022-ben véget ér a járvány

Kötelező oltásról, környezetvédelemről és az állami támogatásról is szó esett a légitársasági vezetők kerekasztal-beszélgetésén, az IATA bostoni közgyűlésén.

Az EU utazási szabályai példaértékűek az IATA szerint

Utazási szabályokról, maszkviselésről és a légitársaságokat ért veszteségekről is szó volt a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség éves közgyűlésének első napján Bostonban.

Charterjáratok indítását tervezi a Korean Air Budapestre

Bővíti útvonal-hálózatát Kína és Európa irányába a Korean Air, Bo-Young Song, a légitársaság utasszállító hálózatának fejlesztéséért felelős alelnöke azt mondta, hogy Budapestre, Oslóba és Athénba tervez új charterjáratokat indítani a légitársaság.

Lufthansa: nem normális a 10 eurós jegy, nem is marad meg örökre

Carsten Spohr Lufthansa-vezérigazgató szerint jó lenne, ha azok, akik kritizálják a légiközlekedést a károsanyag-kibocsátásért annyit tennének a jelenség ellen, mint a légitársaságok.

A légiközlekedésbe való befektetésre szólította fel a kormányokat az IATA

A légiközlekedésbe való befektetésre és a környezetvédelmi célok elérésének támogatására szólította fel a kormányokat a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) a szervezet szöuli közgyűlésén.

KarriAIR: Légiközlekedési állás, reptéri munka

Hangármester

Jet Stream Charter Kft.

Flight Operations Inspector

Építési és Közlekedési Minisztérium

Repülőgép-szerkezetjavító és oktató

Lufthansa Technik Budapest Kft.

Kompozit szerkezetjavító

Aeroplex of Central Europe Kft.

Karbantartó

Magyar Duty-Free Kft.

Apron Controller

Budapest Airport Zrt.

Repülőgép szerelő tanuló

Lufthansa Technik Budapest Kft.

Árufeltöltő

Memories of Hungary Kft.

Szerkezetjavító

Aeroplex of Central Europe Kft.

Raktáros

Magyar Duty-Free Kft.

Airport Operations Coordinator

Wizz Air Hungary Ltd.

Üzemanyag minőségbiztosítási gyakornok

Repülőtéri Üzemanyag Kiszolgáló Kft.

Projekt koordinátor (repülőgép karbantartás)

Aeroplex of Central Europe Kft.

EASA B1-es tapasztalt repülőgép-szerelő

Lufthansa Technik Budapest Kft.
Hirdetés
Translate »