Az Airbus és a Qatar Airways megállapodott az első kereskedelmi forgalomba álló A350-1000-es átadásának módosított menetrendjéről.

A Qatar Airways első Airbus A350-1000-es repülőgépe egy A350-900-as kíséretében. (Forrás: Qatar Airways)

A megállapodás értelmében a nagyobb befogadóképességű A350 XWB típusváltozatot csak 2018 elején veszi át a Qatar Airways.

A felek nem árultak el részleteket arról, hogy az eredetileg 2017 decemberére tervezett átadást miért halasztották az új év elejére és az esemény tervezett dátumát sem közölték.

Az Airbus mindössze annyit közölt a Flightglobal cikke szerint, hogy az időpont kijelölése a légitársaság privilégiuma.

Ugyanakkor hangsúlyozták, hogy a forgalomba állításhoz szükséges végső előkészítési lépések vannak folyamatban, melynek során a gyártó arra koncentrál, hogy a Qatar Airways teljes vevői elégedettsége mellett adják át a repülőgépet.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Qatar Airways első Airbus A350-1000-ese az MSN 88-as gyártási számú példány, mely 2017. december 7-én hajtotta végre első felszállását.

A légitársaságnak összesen 37 darabra van érvényes megrendelése a nagyobb befogatóképességű A350 XWB változatból.

Amint arról korábban beszámoltunk, az Airbus 2017. novemberében kapta meg a típus kereskedelmi forgalomba állításához szükséges hatósági engedélyt. A tanúsítványt az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) és az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) november 21-én állította ki, az európai repülőgépgyártó ennek birtokában megkezdhette az első kereskedelmi forgalomba álló példány átadásának előkészítését.

Ilyen lesz az üzleti osztály a Qatar Airways A350-1000-esein