Az Iberia utasai mostantól a légitársaság WhatsApp-csatornáját is használhatják utazásukkal kapcsolatos általános információk lekérésére, járatuk státuszának ellenőrzésére vagy akár utasfelvételre, egyelőre spanyol nyelven. 

Digitális átalakulási folyamatának legújabb fejezeteként az Iberiát mostantól a népszerű üzenetküldő alkalmazáson, WhatsAppon keresztül is el lehet érni. 

Az Iberia WhatsAppon a +34 676 67 60 04 spanyolországi telefonszámon érhető el, ahol az alábbi kérdésekkel kapcsolatban tudnak segítséget nyújtani: 

  • Járat státuszának ellenőrzése
  • Általános információk az utazásról
  • Utasfelvétel

Az utasfelvételt WhatsAppon keresztül csak olyan schengeni járatok esetében lehet elvégezni, amelyet az Iberia, Iberia Express vagy a cég megbízásából regionális útvonalakat repülő Air Nostrum üzemeltet, a Madrid-Barcelona járat kivételével. 

A WhatsAppon automatikus üzenetküldés segítségével válaszolnak a kérdezőnek. Korábban már írtunk arról, hogy a Lufthansa, a Swiss, az Austrian, valamint Gatwick reptere is automatikus üzenetküldéshez folyamodott, azonban ők Facebook Messengeren vezették be ezt. 

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Iberia tervei között szerepel a WhatsApp-szolgáltatás angol nyelvű verziójának bevezetése, illetve kiegészítő funkciók hozzáadása.

Az Iberia egyelőre csak spanyolul érhető el a népszerű üzenetküldő alkalmazáson (forrás: Iberia)

„Az Iberiánál azt szeretnénk elérni, hogy minden utas az általa preferált csatornán tudjon kapcsolatba lépni velünk. Spanyolországban és sok más országban is a WhatsApp a legnépszerűbb üzenetküldő alkalmazás,  mostantól egyszerűen és gyorsan válaszolhatunk az alkalmazáson keresztül feltett kérdésekre” – jelentette ki Gabriel Perdiguero, az Iberia projektvezetője.

Az Iberia jelenleg nagy hangsúlyt fektet a digitális átalakulásra: egyes hosszútávú járatain VR tartalmakat vezetett be, ezenkívül folyamatosan új funkciókkal bővíti az applikációját, mint például a digitális poggyászmérő vagy a Bag on Board szolgáltatás, amelynek segítségével egyszerűbbé tette a poggyászfeladást.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!