A nyári menetrend kezdetétől heti négyre emeli járatainak számát Budapest és Szöul között a lengyel légitársaság.

A LOT Boeing 787 Dreamlinerei jelenleg hetente kétszer közlekednek a magyar és a dél-koreai főváros között. A légitársaság mai menetrendfrissítése szerint a nyári időszakban azonban ennek dupláját, heti négy járatot üzemeltet majd az útvonalon, a korábbi terv heti három volt.

Március végétől október végéig hétfői, szerdai, csütörtöki és szombati napokon repülnek Szöul és Budapest között.

A varsói bázisú 787-8-asokkal és -9-esekkel teljesített, LO 2002 járatok helyi idő szerint 0815-kor szállnak fel Szöulból, és 13:50-kor érkeznek meg Budapestre, majd LO 2001-es járatszámmal 15:55-kor indulnak vissza a dél-koreai fővárosba, és másnap 9:30-kor érkeznek meg az incshoni repülőtérre – az AeroRoutes menetrendelemző oldal bejegyzése szerint.

A foglalási rendszerek jelenlegi adatai szerint a téli menetrendben visszaáll a heti két járat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: AIRportal.hu

Amint korábban megírtuk, a LOT viszont nem indítja újra a 2023-as nyári menetrendben a Budapest és New York-JFK közötti járatát.

Mint ismert, a Szöul–Budapest útvonalon tavaly október elejétől a Korean Air is repül Boeing 787-9-eseivel (időnként pedig a nagyobb 777-300ER típussal), kezdetben heti egy, majd kettő, december 22-től már heti három járattal, hétfői, csütörtöki és szombati napokon. Bár információink szerint várható komolyabb járatsűrítés az útvonalon a Korean Air részéről is, egyelőre még mindig három járat szerepel a foglalási rendszerekben.

Fotó: AIRportal.hu

Kapcsolódó hír, hogy a Korean Air éppen ma közölte: 2023. március 27-től újraindítja a járvány előtt nagyon népszerű összeköttetését Szöul és Prága között, kezdetben heti három alkalommal (hétfő, szerda, péntek), 291 utas szállítására berendezett Boeing 777-300ER repülőgépeivel. A légitársaság közleménye szerint később várhatóan heti négyre bővül az ottani járatszám.

Ha érdekelnek Szöul látnivalói, olvasd el korábbi cikkünket a városról nevezetességeiről, a koreai háború múzeumáról, illetve az Észak- és Dél-Korea határán lévő fegyvermentes övezetről, itt pedig a LOT Budapest – Szöul járatának prémium turista osztályán nyújtott szolgáltatásokról is olvashatsz.