Egyelőre megmenekült a South African Airways (SAA), miután a súlyos veszteségeket termelő dél-afrikai nemzeti légitársaságnak sikerült tőkét bevonnia, de közben azért folytatódik az átszervezése is.

A Flightglobal információi szerint a hitelt a dél-afrikai fejlesztési bank biztosítja, és az üzemelési feltételek rövidtávú biztosítását célozza az átmeneti időszakra.

Ezen felül az SAA előzetes megállapodást kötött 137 millió dollár értékű, struktúraváltás alatt lévő cégek számára elérhető forrásra, amelyet kereskedelmi bankok bevonásával biztosítanak. Ennek feltétele a végrehajtható reorganizációs terv bemutatása.

A két forrásból a South African 240 millió dollár forráshoz jutott.

Fotó: AIRportal.hu

A légitársaság közleményében azt írta, a cég fenntartásában érdekeltek megnyugodhatnak, mivel megmentése egyre stabilabb kilátásokkal bír, a friss források pedig azt jelentik, hogy az utasok és az utazásszervezők is nyugodtan foglalhatnak jegyet a társaság járataira.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A dél-afrikai nemzeti légitársaság december közepén került csődvédelem alá, ekkor kezdte meg a kormány a cég átalakítását. Ennek részeként tőkéjét összesen 4 milliárd randdal (274 millió dollár) megemelik, és úgy alakítják át a társaságot, hogy erősebb, fenntarthatóbb legyen.

A légitársaság pár hete nagyon közel került a teljes leálláshoz, Airbus A340-eseit meghirdette, több járatát, köztük európaiakat is felfüggesztett, félő volt, hogy rövidesen beszüntetik az üzemelést.