A folyamatosan javuló utasszámoknak köszönhetően az Emirates az év végére Airbus A380-as flottájának már a felét adja forgalomba, és nem zárta ki az Airbus A350F megrendelését sem.

Az óriásgépek sorsáról most a cég elnök-vezérigazgatója, Ahmed bin Szaíd Al-Maktúm beszélt a The National abu-dzabi gazdasági lap szerint egy sajtótájékoztatón.

A légitársaság jelenleg 118 darab A380-assal rendelkezik, év végéig az utolsó két példány is megérkezik Dubajba, az aktív gépek száma a mostani 47-ről emelkedik majd várhatóan 60 fölé. Korábban még 50 példányt akartak az év végéig forgalomba állítani.

Forrás: Emirates

Al-Maktúm azt is elmondta, hogy jövőre már a teljes éves gazdálkodás is pozitív lehet, miután a cég most októberben már üzemi szinten nyereséges tudott lenni, és a vártnál jobban alakul a helyzete a járvány alatt.

Az elnök a Boeinggel kapcsolatban szűkszavúan nyilatkozott, azt mondta, “pozitív” hangulatú tárgyalások zajlanak köztük a 777X programról. Egy esetleges 777X-en alapuló áruszállító megrendeléséről nem akart beszélni, mert zajlanak a tárgyalások, és az Airbus A350F vételét sem zárta ki.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Boeing csak 2023 júliusára ígéri a 777X hatósági jóváhagyását, a cargo változat pedig az eddig tervezettnél nagyobb lehet.