Miután többek között az Air France és az American Airlines is bevezette néhány transzatlanti járatán a fapados jegyárkategóriát, a Lufthansa-csoport is vizsgálja ezt a lehetőséget. Egy vezető szerint „inkább hamarabb, mint később” számolni kell ezzel.

Már nem csak az Aer Lingus és a TAP Portugal, hanem az Air France és az American Airlines is kínál a transzatlanti járatain fapados jegyárkategóriát, amely a kézipoggyászon kívül kevés ingyenes, eddig megszokott szolgáltatást tartalmaz.

A diszkont modellben hosszú távú járatokat működtető cégek, mint a Norwegian ösztönözték erre a hagyományos légitársaságokat, hogy ne veszítsenek (olyan mértékben) piacot.

Most a Lufthansa egyik vezető tisztviselője közölte, hogy a versenytársakéhoz hasonló lépésen gondolkodnak egy ideje.

A német légitársaság A340-600-asa a müncheni reptéren (Fotó: AIRportal.hu)

A transzatlanti járatoknál vezethetik be a diszkont jegykategóriát, az egész Lufthansa-csoportnál téma ez, tehát például az Austrian és a Swiss háza táján is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Markus Binkert, a Swiss kereskedelmi igazgatója és a Lufthansa-holding bevételmenedzsment-igazgatója az aerotelegraph.com szerint azt mondta, hogy ez a dolog az iparágban standarddá fog válni.

Úgy véli, „inkább hamarabb, mint később” számolni kell azzal, hogy a német légitársasági csoportnál is bevezetik. A Lufthansa egyébként már évek óta kínál az európai hálózatán ilyen jegyárkategóriát.

A hosszú távú járatoknál pedig a Lufthansa tavaly ősz óta teszteli ezt az Economy Light tarifát: a skandináv városokból az Egyesült Államokba lehet foglalni, más útvonalakon egyelőre nem. A jegykategória egy darab, 8 kilónál nem nehezebb kézipoggyászt tartalmaz, a feladott bőröndért súlyos dollárokat kell fizetni.

Amint a cikk emlékeztet rá, a Swiss május végén a Genfből induló járatainál, a már meglévő Light tarifájában megszünteti az ingyenes fedélzeti étel- és italfelszolgálást.