Engedély nélkül kezdte meg a felszállást egy Hawker 850XP személyzete, a business jet nekiütközött a keresztező futópályára leszálló Cessna 510 Mustangnak, mindkét gépben jelentős károk keletkeztek, de személyi sérülés nem történt.

A baleset október 24-én kedden történt a houstoni William P. Hobby repülőtéren, az eddigi információk szerint a légiforgalmi irányítás engedélyezte az N269AA lajstromjelű Hawker 850XP pilótáinak, hogy a 22-es jelű futópályára guruljanak, ám a pályán történő várakozásra utasította őket – számolt be az aviation-safety-net.

A Hawker személyzete ennek ellenére, engedély nélkül megkezdte a nekifutást, a gép pedig nekiütközött a keresztező 13R futópályára engedéllyel leszállást végrehajtó N510HM lajstromjelű Cessna 510 Mustang típusú üzleti repülőgépnek.

Az esetet követően a Hawker a levegőbe emelkedett, majd szerencsére biztonságosan vissza tudott térni a repülőtérre.

A baleset során mindkét gépben jelentős károk keletkeztek, de a Cessna fedélzetén tartózkodó öt, a Hawkeren utazó három ember nem sérült meg.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A helyszíni felvételek szerint a Hawker bal oldali szárnyvége sérült meg az ütközésben, míg a Cessnának a farokrésze tört össze a hajtóművek mögött, a függőleges vezérsík alatt.

A Nemzeti Közlekedésbiztonsági Bizottság (NTSB) megkezdte az esemény kivizsgálását.