A British Airways és az Iberia anyavállalata az IAG mérlegeli a Norwegian Air Shuttle ASA skandináv low-cost légitársaság felvásárlását. Az IAG azt követően hozta nyilvánosságra a felvásárlási szándékát, hogy 4,61%-os kisebbségi részesedést vásárolt a Norwegianban.

Forrás: Norwegian

A Norwegian részvényeinek árfolyama 26%-kal megugrott a hír nyilvánosságra kerülését követően az április 12-i kereskedésben – a Bloomberg gazdasági hírügynökség tudósítása szerint.

Az IAG közlése szerint a most megszerzett kisebbségi részesedés alapot szolgáltat ahhoz, hogy megkezdjék a tárgyalásokat a Norwegiannal a felvásárlásról, melyek végkimenetele akár a low-cost légitársaság teljes átvételére tett ajánlat is lehet.

Az IAG ezzel növelné meg piaci részesedését a low-cost szektorban.

Ugyanakkor az IAG hangsúlyozta, hogy eddig nem volt egyeztetés a Norwegiannel és egyelőre még nem hoztak döntést arról, hogy tesznek-e ajánlatot a cég teljes átvételére.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az IAG már korábban belépett a low-cost piacra a spanyol Vueling felvásárlásával, valamint a hosszútávú járatokat üzemeltető szintén spanyol LEVEL megalapításával.

A Norwegiant meglepte a bevásárlás