Teljesítette első járatát a Qantas ausztrál légitársaság első olyan Airbus A380-as repülőgépe, amelyen a végrehajtották a fedélzet teljes felújítását.

A Qantas a korábban bejelentett terveknek megfelelően tizenkét, az élettartama derekán járó óriásgépe fedélzetét újítja fel, több millió dolláros beruházással.

A felújított fedélzetű A380-asokon mutatkozott be a Qantas 1-2-1 elrendezésű Qantas Business Suite terméke, amely a korábbi ‘Skybed’ helyébe lépett, a fedélzeten a cég Dreamlinerein is alkalmazott új Premium Economy üléseket helyeztek el és az osztály kapacitását jelentősen megnövelték.

Bővült a fedélzeti lounge, ahol egyszerre akár tíz business- és első osztályon repülő utast is ki tudnak szolgálni. Felújították az első osztályt és a turista-üléseket is, valamint minden osztályon korszerűbb és nagyobb felbontású monitorokat szereltek be.

Elsőként a VH-OQK lajstromjelű példány fedélzete újult meg és idén még két repülőgép esik át a 8 hétig tartó átalakításon.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az új fedélzetű A380-asokon összesen 485 utas repülhet, köztük 14-en első, 70-en business, 60-an premium economy és 341-en turista osztályú üléseken.

Figyelemreméltó változás, hogy a turista osztályú helyek száma harminccal csökkent, míg a business ülések száma hattal, a premium economy férőhely pedig 25-tel növekedett.