A Pratt & Whitney hajtómű meghibásodása miatt füsttel telt meg a Hawaiian Airlines Oaklandból Honoluluba tartó Airbus A321neo repülőgépének fedélzete 20 perccel a leszállás előtt csütörtökön. A földet érés után az utasok vészcsúszdákon hagyták el a gép fedélzetét, hét embert kellett kórházba szállítani.

A Hawaiian Airlines közlése szerint az Airbus A321neo bal oldali, Pratt & Whitney PW1100G típusú hajtóművében egy tömítés hibásodott meg, ennek következtében a forró alkatrészekre olaj szivárgott – írta a Hawaii News Now.

A keletkezett füst a repülőgép légkondicionáló és a fedélzeti légnyomást biztostó rendszerén keresztül a kabinba jutott.

A meghibásodás nem volt hatással a hajtómű teljesítményére. A kapitány vészhelyzetet jelentett, és a leszálláshoz riasztották a repülőtéri tűzoltókat. A repülőgép fedélzetén 184 utas és hét fő személyzet utazott.

Az utasok beszámolói szerint az esemény a honolului repülőtér megközelítése során, süllyedés közben történt, amikor minden előjel nélkül füst kezdett terjengeni az A321neo fedélzetén. A kabin hamar megtelt sűrű füsttel, a légiutas-kísérők nedves ruhákat adtak az utasoknak, hogy azon keresztül vegyenek levegőt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A leszállást követően az utasok vészcsúszdákon hagyták el a repülőgépet, eközben néhányan könnyebb sérüléseket szenvedtek. A kiürítés a beszámolók szerint szervezetten zajlott, az utasok mintegy fél percen belül elhagyták a fedélzetet.

Az eseményt követően két gyermeket és öt felnőttet kellett kórházba szállítani a füst belégzésével összefüggő panaszok miatt, de az állapotuk nem súlyos.

A légitársaság közlése szerint a repülőgép utasainak visszatérítik a teljes jegyárat, valamint egy újabb utazásra jogosító kupont is kapnak.