A Lufthansa 2017. szeptember 12-től Airbus A350-900-ast közlekedtet Hongkongba. A Lufthansa A350-900-as flottája hamarosan két újabb példánnyal, ötgépesre bővül. A negyedik, D-AIXD lajstromjelű gépet augusztus 12-én, míg az ötödik, D-AIXE-t szeptember 2-án veszi át a német légitársaság.

“Utasaink most először fedezhetik fel a világ legmodernebb repülőgépét egy távol-keleti célállomásra repülve. A Lufthansa egyik leghosszabb menetidejű járata a München – Hongkong útvonalon repül. Az A350-900-as rendkívüli repülési élményt biztosít, az alacsonyabb tengerszint feletti magasságnak megfelelő kabinnyomásnak is köszönhetően pedig utasaink kipihentebben érkezhetnek meg Hongkongba” – mondta Wilken Bormann, a Lufthansa müncheni központjának vezetője.

A 10 000 kilométeres távolságnak köszönhetően a hongkongi járatot két repülő fogja kiszolgálni. Ezek a Lufthansa negyedik és ötödik A350-900-as gépei lesznek, a D-AIXD lajstromjelű gépet augusztus 12-én, míg a D-AIXE-t szeptember 2-án veszi át a német légitársaság. Az A350-es első hongkongi útjára szeptember 12-én kerül sor: a gép 22:30-kor indul Münchenből és 11 órával később, szeptember 13-án, helyi idő szerint 15:35-kor landol először Hongkongban.

Hongkong az üzleti utasok számára fontos célállomás, míg a szabadidős céllal utazók számos felfedeznivaló közül válogathatnak: Ázsia harmadik legnagyobb metropolisza a látogatókat a nyugati és a keleti kultúra egy szokatlan keverékével várja. Különleges élmény a felhőkarcolók felfedezése, vagy a kilátás a Viktória-csúcsról. Hongkong fontos kereskedelmi központ, egyúttal az ázsiai szállítási útvonal egy kiemelt gyűjtő-elosztó csomópontja.

Az A350-900-as érkezésével egy korszerű új gép csatlakozik a Lufthansa flottájához. A típus első tagja februárban érkezett meg Münchenbe, amelyet még 14 társa követ majd a bajor állomáshelyen.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

2017 szeptemberére már öt gép teljesít szolgálatot Münchenből, amelyek Bostonba, Delhibe, Mumbaiba és Hongkongba repülnek majd.

A gépek fedélzetén 293 fő utazhat – 48 az üzleti, 21 a prémium turista és 224 a turista osztályon. Az A350-900 a világ legfejlettebb és legkörnyezetbarátabb nagy távolságú repülőgépe. 25 százalékkal kevesebb kerozint használ, 25 százalékkal kevesebb káros anyagot bocsát ki más hasonló repülőgépekhez viszonyítva, valamint jóval csendesebben is száll fel. A Lufthansa összesen 25-öt rendelt ezekből az ultramodern gépekből.

Kapcsolódó cikkünk Bemutatták a Lufthansa vadonatúj A350-900 repülőgépét

Hatalmas hangárbuli keretében, több mint kétezer meghívott vendég előtt leplezte le és keresztelte meg legújabb repülőgépét a Lufthansa. A Münchenben megrendezett eseményen a Nürnberg nevet kapta a német légitársaság első Airbus A350-900 XWB szélestörzsű repülőgépe. Az eseményről és a repülőgépről készült képek galériánkban. Részletek…