Együttműködésének 20 éves évfordulóját ünnepli a Budapest Airport és a Cargolux, az elmúlt két évtizedben több mint 3700 járatot teljesített a magyar fővárosba a luxemburgi áruszállító légitársaság.

A Cargolux első járata 2002. április 2-án szállt le a budapesti repülőtéren, Európa legnagyobb dedikált áruszállító légitársasága elektronikai, gyógyszer- és járműipari cikkeket, valamint élőállatokat is szállított Ferihegyre az elmúlt két évtizedben teljesített mintegy 3760 járatán.

A légitársaság jelenleg Hongkongból és Csengcsouból repül közvetlen, menetrend szerinti áruszállító járatokat a magyar főváros repülőterére Boeing 747F repülőgépeivel.

Forrás: Budapest Airport

A Cargolux fontos szerepet tölt be a budapesti repülőtér áruszállítási üzletágának fejlesztésében, a légitársaság gépe volt az első, amelyet az új repülőtéri árukezelő központban, a 2019 novemberében átadott Cargo Cityben fogadtak.

A Budapest Airport áruszállítási üzletága rekorddal zárta a tavalyi évet, 2021-ben 183 000 tonna áru haladt át a repülőtéren, amely 35 százalékos növekedést jelent. Az árumennyiség az idei év első hónapjaiban is erős bővülést mutatott.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A repülőtér üzemeltetője már idén megkezdi a Cargo City infrastruktúrájának bővítését, a Budapest Airport vezérigazgatója, Chris Dinsdale lapunknak adott korábbi interjújában ismertetett tervei szerint.