A koronavírus-járvány miatt több légitársaság új eljárásokat léptetett életbe a repülőgépek fedélzetének takarítása és fertőtlenítése terén. A Qatar Airways után az Emirates is közzétett egy videót az egyik A380-asának fertőtlenítéséről, és hasonló intézkedéseket vezetett be a Korean Air is.

Az Emirates tájékoztatása szerint a légitársaság Dubajból induló összes járatán az iparági sztenderdeknél és hatósági előírásoknál szigorúbban végzik el a gépek fedélzetének tisztítását és fertőtlenítését. A légitársaság olyan környezetbarát szert használ, amely nemcsak elpusztítja a kórokozókat, hanem a felületeken tartós réteget képez, amely gátolja a vírusok, baktériumok és gombák terjedését.

Az Emiratesnél egy átlagos napon 24 óra leforgása alatt 248 repülőgépet tisztítanak meg ezekkel az eljárásokkal, a Boeing 777-eseket 18, az A380-asokat 36 fős csapatok takarítják.

Az olyan gépeken, amelyről kiderül, hogy fertőzött személy utazott benne, 6-8 órán át tartó fertőtlenítéssel egybekötött takarítást hajtanak végre, cserélik a kabin levegőztető rendszerének HEPA-szűrőit és az érintett területen az üléshuzatokat is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Így fertőtleníti repülőgépeinek fedélzetét a Qatar Airways