A 2018-as nyár tanulságai alapján jelentős létszámbővítést tervez 2019-ben a Lufthansa-csoport, hogy ezzel biztosítsa a zökkenőmentes üzemelést. A társaság főleg bázisain növeli dolgozói számát, azonban világszinten is lesznek új állások.

Körülbelül 5500 új munkahelyet kínál a Lufthansa-csoport a bázisának számító német, svájci, osztrák és belga állomáshelyein.

Ezen belül 1300 légiutas-kísérőt keresnek a müncheni reptérre és a Swiss zürichi bázisára, valamint további 1200 főt kívánnak foglalkoztatni a Lufthansa alkalmazásában a frankfurti és a müncheni központokban, a társaság működésének különböző területein.

Ezen felül az idén közel 500 pilótajelölt kezdi meg tanulmányait a Lufthansa Aviation Training diákjaként a European Flight Academy-n. Világszerte pedig további több mint 500 pozíciót hirdet meg különböző leányvállalatainál a légitársaság.

A 2018-as turbulens nyár után a Lufthansa Csoport a zökkenőmentes működés érdekében közel 250 millió eurót fektet be, és hatszáz fővel bővíti az operatív állományt, hogy ezzel is biztosítsa az üzemelés megfelelő színvonalát.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Lufthansa Technik szintén jelentős bővülés előtt áll. Németországi munkahelyeire több mint 1200 új dolgozót vár a cég, amelynek közel 15%-át gyakornoki pozíciók teszik ki. A Lufthansa kulcsfontosságúnak tartja a IT részleg fejlesztését, ezért a Lufthansa Systems német részlege 600 főnél is több új munkatársat szeretne felvenni az idén.

A fiatalok karrierjének beindítását jelentősen támogatja a csoport. Csak Németországban 300 kezdő munkavállalót vesznek fel ebben az évben, míg a Swiss-nél és az Austrian Airlines-nál további közel 80 szakmai gyakorlaton lévő munkatárs kezdi meg karrierjét a légiközlekedésben. Ezeken felül a Lufthansa-csoport további 60 gyakornoknak kínál majd részvételi lehetőséget különféle programjaiban az idén.