Teljes méretű makettekben és 3D-s virtuális valósággal most már nem csak az A350-esek, hanem az A320-as és A330-as típuscsalád beltere is megtervezhető az európai repülőgépgyártó hamburgi bázisán.

Az észak-németországi nagyvárosban, Hamburgban megrendezett Aircraft Interiors Expo alkalmából bejelentette az Airbus, hogy megnyílt a kibővített kabinberendezési stúdiója az ottani központban, ahol 2014 óta az A350-esek belterét lehetett kiválasztani.

Az Airspace Customer Definition Centre (CDC) így mostantól már az A320-as és A330-as típuscsalád ügyféligények szerinti kialakítására is alkalmas.

Forrás: Airbus

Az egykori szomszédos hangár átalakítása révén 4500 négyzetméterrel bővült a központ, ahol a repülőgépek kabinjának modelljeiben (mock up), valamint 3D-s eszközzel a virtuális valóságban is kiválaszthatják az üzemeltetők a nekik megfelelő üléseket, azok színeit, a világítást, a konyhák-mosdók elrendezését, kialakítását.

Az A330neo változattal elindított újfajta kabinkialakítás elnevezése, az Airspace kifejezés is bekerült a központ elnevezésébe – emlékeztet rá a gyártó.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: Airbus

A bővítményben két szinten fogadják az A320-as és A330-as típusok ügyfeleit: az új stúdióra azért látott szükséget az Airbus, mert a keskeny törzsű gépcsalád is teljesít már hosszú távú járatokat, és az A330neóval együtt egyre inkább az ügyfelek változatos igényeire szabható a berendezése, ennek ad teret a központ.

Az egyik újítás a stúdióban az, hogy a teljes méretű kabinmakettben a földre vetítik a különféle elrendezéseket, ezt valódi elemekkel kombinálva pedig az ügyfelek megtapasztalhatják a különbségeket.

Mivel a beszállítók termékeiből is látható itt válogatás, a gyártó közlése szerint egy helyen lehet kiválasztani minden berendezési tárgyat.

Forrás: Airbus