Chris Dinsdale, a Budapest Airport vezérigazgatója július végén távozik a vállalat éléről, a kanadai Calgary Nemzetközi Repülőtér üzemeltetőjének elnök-vezérigazgatói posztját tölti majd be.

Chris Dinsdale az év elején tájékoztatta a Budapest Airport tulajdonosait, hogy a vállalatnál töltött több mint hét évnyi vezetői munka és több mint két évtizedes magyarországi tevékenység után új feladatokat szeretne elfogadni szülőhazájában, Kanadában. A Budapest Airport tulajdonosai tiszteletben tartják a vezérigazgató döntését és minden jót kívánnak neki – írta közleményében a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője.

A szakember 2021 március végén vette át a vállalat irányítását Dr. Rolf Schnitzlertől, aki 2019 augusztusától töltötte be a vezérigazgatói pozíciót, a müncheni repülőtérre átigazolt Jost Lammers távozását követően.

Chris Dinsdale 2015 óta pénzügyi igazgatóként, később emellett vezérigazgató-helyettesként, végül pedig vezérigazgatóként dolgozott a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető vállalatnál.

A közlemény szerint nagy szerepet játszott abban, hogy a repülőtér többször is elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” elismerést, valamint a Repülőterek Nemzetközi Tanácsa (ACI) által épp a mai napon bejelentett „Európa legjobb repülőtere” díjat. Chris Dinsdale munkája nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy a repülőtér a magyar turizmus zászlóshajójává és Magyarország méltó kapujává fejlődött – teszik hozzá.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Chris Dinsdale, a Budapest Airport vezérigazgatója (Fotó: Budapest Airport)

Emlékeztetnek arra is, hogy kialakította és végrehajtotta a Budapest Airport vállalati stratégiáját, valamint minőséggel és fenntarthatósággal kapcsolatos beruházásokat indított el és valósított meg, amelyek nemzetközi szinten is feljebb pozícionálták a vállalatot.

Gerhard Schroeder, a Budapest Airport Zrt. Igazgatóságának elnöke elmondta: „A Budapest Airport részvényesei, teljes menedzsmentje és minden munkatársa hálás Chris Dinsdale elmúlt évekbeli elkötelezettségéért és vezetői munkájáért. Különösen kiemelkedő volt az a hivatástudat, amellyel biztosította a vállalat stabilitását a járvány idején, és felkészítette a repülőteret a légiközlekedés Covid utáni újraindulására. Minden jót és sok sikert kívánunk neki a jövőbeni kanadai munkájához.”

A Budapest Airport tulajdonosai hamarosan tájékoztatást adnak az új vezérigazgató személyéről, és továbbra is elkötelezettek a Budapest Airport vezetésének és napi működésének folyamatossága, valamint kiválósága mellett.