Június 9-én indul az izlandi low-cost légitársaság első járata Keflavíkból a New York közelében fekvő Stewart Nemzetközi Repülőtérre, és a hét minden napján közlekedik majd.

Elindította a repülőjegyek értékesítését a Play az Egyesült Államok keleti parti metropolisza felé közlekedő járataira.

Az izlandi low-cost légitársaság Airbus A321neo gépei naponta repülnek majd Keflavik és a Stewart Nemzetközi Repülőtér között június 9-től.

A légikikötő New York belvárosától mintegy 80 kilométerre északra található a Hudson-folyó partján, menetrendjében ez lesz az első nemzetközi járat.

Forrás: Play

A Stewart repülőteret a Play közleménye egy kényelmes low-cost légikikötőként jellemzi, ahol rövidebbek a sorok a biztonsági ellenőrzésnél vagy a csomagfelvételnél. A többi New York-i repülőtérhez viszonyítva jelentősen alacsonyabbak az üzemelési költségek, így a légitársaság is olcsóbb jegyeket tud kínálni az utasoknak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Annak ellenére, hogy a Stewart messzebb található New York belvárosától a többi légikikötőhöz képest, Manhattan mintegy 75 perces autóúttal elérhető, amely nem sokkal több, mint amennyi idő odajutni a város más, nagyobb légikikötőiből (JFK vagy Newark) – legalábbis a Play közlése szerint. Emellett olcsó buszos transzfer is az utasok rendelkezésére áll majd, amely igazodik a Play-jártok menetrendjéhez.

Ez lesz a Play harmadik útvonala Izland és az Egyesült Államok keleti partja között, a légitársaság már korábban bejelentette, hogy áprilistól indulnak járataik Baltimore-ba, majd májustól Bostonba.

A három amerikai városba Párizsból, Berlinből,Koppenhágából, Dublinból, Brüsszelből, Trondheimből és Göteborgból lehet majd izlandi átszállással eljutni tavasztóla Play tervei szerint.