Megállapodott a Brazil Légierő (FAB) az Embraerrel a KC-390 katonai szállítógépekre szóló megrendelésének csökkentéséről és a módosított átadási ütemezésről.

Hosszú tárgyalásokat követően a két fél megállapodott arról, hogy 22-ről 19 darabra csökkenti a KC-390 Millennium típusra szóló megrendelését a brazil légierő, így elhárult annak a veszélye, hogy a hadsereg egyoldalúan mondja vissza a rendelés jelentős részét.

A felek az átadási ütemterv módosításáról is megállapodtak, de erről részleteket nem közöltek.

Forrás: Embraer

Mint ismert, a brazil légierő még 2014-ben 28 példányra adott megrendelést, majd 2021 novemberében azzal állt elő, hogy azt 15-re csökkentené, idén januárban viszont arról állapodtak meg a felek, hogy a rendelést 22 példányra módosítják, és az átadásokat hosszabb időre osztják el.

A brazil gyártó közlése hangsúlyozta, hogy a módosítás biztosítja a KC-390 Millennium projekt gazdasági és pénzügyi életképességét, valamint nem veszélyezteti a vállalat idei évre vonatkozó pénzügyi iránymutatását és a pénzforgalmát sem.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Embraer KC-390-es típusról korábban itt írtunk bővebben, amelynek a szállító változatát később C-390 Milleniumra nevezték át. A típusból Portugália ötöt, Magyarország kettőt, Hollandia pedig szintén ötöt rendelt.