Több drón és távirányítású repülőgép pilótákat tömörítő szervezet is felemelte a szavát az USA-ban egy interneten terjedő videó miatt. A szervezetek közelményükben elítélték az egyelőre ismeretlen készítő felelőtlen viselkedését.

A videón a Frontier Airlines egyik keskenytörzsű Airbus utasszállító repülőgépe látható leszállás közben felülről, feltehetően egy távirányítású repülőeszközről (köznapi nevén drónról) lefilmezve.

A videóról még nem derült ki, hogy mikor készült, csak annyi, hogy a las vegasi McCarran Nemzetközi Repülőtér közelében rögzítették.

A drónt feltehetően egy közeli parkból irányíthatták, jóval az amerikai szabályzás szerinti, megengedett magasság fölé, ráadásul mindezt egy repülőtér környezetében, megközelítve a Frontier leszálló utasszállító repülőgépét.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A videón jól látszik, hogy a drónra szerelt kamera ráfókuszál az Airbusra, és leköveti az alatta elhaladó leszálló repülőgépet, bár azt nem lehet felmérni a videó alapján, hogy mennyire volt közel a távirányítású eszköz a Frontier gépéhez.

Az esetet az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal, az FAA is vizsgálja.