Mivel a potenciális vevőjelöltek kivárnak a márciusi olaszországi választások miatt, elhalasztották az Alitalia értékesítését. A gazdaságfejlesztési miniszter azt reméli, hogy az új kormány megalakulása után folytatódnak a tárgyalások.

Befékeztek a vevőjelöltek, távolabb került a megoldás (Fotó: AIRportal.hu)

Távolabb került az Alitalia eladása, a közelgő olasz parlamenti választás miatt a vevőjelöltek „befékeztek” és kivárnak – közölte az ügyletért felelős Carlo Calenda gazdaságfejlesztési miniszter az aero.de cikke szerint.

A tárcavezető azt várja, hogy a légitársaság értékesítésének folyamata a választások, március 4. után újból lendületet kap majd.

A kormányzati szerepre esélyes Északi Liga párt vezetője, Matteo Salvini azonban kijelentette, mindent megtesznek azért, hogy ne kerüljön akármilyen multihoz vagy külföldi vállalathoz egy ilyen fontos cég, mint az Alitalia.

Az Il Giornale című lap internetes kiadása szerint egy balközép kormány ezzel szemben „méltóságteljes” eladásban gondolkodhat. Eközben arról is szólnak hírek, hogy az illetékesek országon belüli megoldáson is törik a fejüket.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság megmentője e szerint például az Intesa-Sanpaolo bank lehetne, amely jó ideje nagyrészvényes. A pénzintézet vezetője szerint az eladásról tárgyaló illetékesek dicséretes munkát végeznek, bemutatják, hogy az Alitalia bírja az utasok bizalmát, és nagy méretű piacon működik, a jelenlegi feltételek mellett is üzemképes.

Mint megírtuk, a vevőjelöltek közül a Lufthansa tűnt a legesélyesebbnek, bár a holding szerint előbb az olaszoknak rendbe kell tenniük a légitársaságot, csak azután jöhet szóba az eladás. Az Easyjet, a Cerberus befektetési alap, de egyes hírek szerint a Delta, valamint az Air France is érdeklődik. A jelenlegi információk alapján április 30-ig kell a végső ajánlatokat benyújtani.