Huszonegy repülőgéppel, három ország kilenc repülőterén működő bázissal 65 útvonalon üzemel a 2018-as menetrendben a várhatóan a Ryanair többségi tulajdonába kerülő osztrák Laudamotion légitársaság.

Forrás: Laudamotion

A Ryanair közlése szerint a Laudamotion összesen 9 bázist üzemeltet majd három országban, az operáció júniustól kezdődik.

Ausztriában Bécs, Németországban Berlin Tegel, Köln, Düsseldorf, Frankfurt, München, Nürnberg és Stuttgart, valamint Svájcban Zürich repülőterein állomásozik majd a Niki-utód low-cost légitársaság összesen 21 repülőgépe.

Bécsben és Berlinben négy-négy, Düsseldorfban hat, Zürichben kettő, Köln, Frankfurt, München, Nürnberg és Stuttgart repülőterein egy-egy repülőgépet állomásoztat a légitársaság.

A berlini bázis június 1-től kezdi meg működését, ahonnan 17 nyaraló célállomásra indulnak járatok, köztük Barcelona, Brindisi, Korfu, Faro, Fuerteventura, iraklió, Ibiza, Kos, Lanzarote, Las Palmas, Malaga, Milánó Malpensa, Palma de Mallorca, Pula, Rodosz, Rijeka és Tenerife felé. A járatokra már mától foglalhatók repülőjegyek a Ryanair oldalán.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság útvonalhálózata összesen 44 repülőteret köt majd össze, 65 különböző útvonallal.

A téli menetrendben a Laudamotion útvonalhálózata inkább az európai városokat összekötő járatokra áll át, még három repülőgép csatlakozik a bécsi bázishoz.

Forrás: Laudamotion

Amint arról korábban beszámoltunk, a Ryanair megállapodott Niki Laudával, hogy az ír low-cost cég felvásárolja a még el sem indult Laudamotion részvényeinek 75%-át, amennyiben azt az illetékes hatóságok is jóváhagyják.

A Ryanair amilyen hamar csak lehetséges 75%-osra növeli a tulajdonrészét a cégben, amennyiben a tranzakciót az EU versenyhatósága jóváhagyja.A Ryanair közlése szerint a megállapodás keretében az ír low-cost légitársaság először 24,9%-os részesedést szerez az új, osztrák üzemelési engedélyekkel rendelkező légitársaságban.

A közlés szerint a Laudamotion elnöke továbbra is Niki Lauda marad. Lauda felelős azért, hogy a cég – stratégiája szerint – sikeres osztrák diszkont légitársasággá váljon.

A Ryanair mindehhez pénzügyi és menedzsment támogatást nyújt Lauda részére. Továbbá az ír cég hat darab repülőgépet ad bérbe személyzettel együtt (wet-lease megállapodás keretében) a Laudamotionnek a 2018-as nyári szezonban.

Amennyiben a hatóságok jóváhagyják a tranzakciót, a Ryanair valamivel kevesebb mint 50 millió eurót fizet a Laudamotion 75%-áért, de az ír cég további 50 millió eurót nyújt a cégnek az első évben az indulási és üzemeltetési költségek fedezésére.

Korábban szintén megírtuk, hogy a Laudamotion nyolc repülőgépe május végéig személyzettel együtt Eurowings-járatokat teljesít.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!