Bükkfák rostjaiból származó modál szövetből készül az Emirates Business Class utasainak adott többfunkciós ruha, amely a cég szerint környezetbarát, kényelmes és tartós.

A Business Class Loungewear tervezésekor az első számú szempont egy kényelmes „fedélzeti viselet” megalkotása volt, amely egyaránt alkalmas pihentető alváshoz és beszélgetéshez az A380-as fedélzeti társalgójában – olvasható a dubaji légitársaság közleményében.

A sokoldalúan kihasználható öltözék prémium minőségű modál szövetből készült, amelynek számos előnye van az előállításától kezdve a tartósságig.

Forrás: Emirates

A szövetet a bükkfa cellulózából állították elő, és mivel a bükk nem igényel mesterséges öntözést vagy ültetést, ez az anyag a pamut környezetbarátabb alternatívája, a gyártási folyamat során körülbelül 10-20-szor kevesebb vizet használnak fel.

Ez az anyag rendkívül puha, strapabíró, és még gyakori mosás után is megtartja formáját, nem bolyhosodik.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Rugalmasságának, légáteresztő tulajdonságának és selymes textúrájának köszönhetően viselése egyszerre praktikus és kényelmes, elegáns szabadidőruha-dizájnjával akár a teljes út során viselhető.

A pihenőöltözet fejlesztésére több millió dollárt költöttek, egy évig tartott, és teljes egészében az Emirates csapata álmodta meg. Bevezetését tesztidőszak előzte meg, a New Yorkba és Bostonba tartó járatokon próbálhatták ki az utasok, akiktől rendkívül pozitív visszajelzéseket kapott.

A világ legnagyobb nemzetközi légitársaságának Business Class utasai február 1-jétől beszálláskor kapják meg a két méretben elérhető pihenőöltözetet, így a repülés ideje alatt bármikor átöltöztetnek, leszálláskor pedig hazavihetik. Teljes Business Class Loungewear-szettet – a kényelmes felső- és alsórészt, a papucsot és a szemmaszkot – a 9 órás vagy hosszabb járatokon, míg a 2 és fél órás utakon papucsot és szemmaszkot biztosítanak az utasoknak.