Sürgős beavatkozást ígért a nigériai kormány a jelentősen megdrágult repülőgép-üzemanyag miatt, hogy ne álljon le szinte teljesen az ország légiközlekedése.

A csillagászati magasságokba emelkedő üzemanyag árak miatt fenntarthatatlanná vált a légitársaságok működése – jelentette be a nigériai légitársaságokat képviselő szervezet (Airline Operators of Nigeria, AON).

A MaxAir, a United Nigeria Airlines, az Air Peace, az Arik Air, az Aero Contractors, az Azman Air és a Dana Air légitársaságok korábban úgy határoztak, hogy május 9. hétfőtől leállítják járataikat. Az akcióban az Ibom Air, amely szintén a szervezet tagja, nem vett részt – számolt be a CH Aviation.

A légitársaságok a döntésüket azzal indokolták, hogy a repülőgép-üzemanyag (Jet A1) rövid idő alatt több mint három és félszeresére drágult, ezt pedig a cégek már nem tudják kigazdálkodni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az ország légiközlekedésért felelős minisztere a hétvégén arra szólította fel a cégeket, hogy halasszák el a járatok felfüggesztését, és tárgyalásokat kezdeményezett a légitársaságok, az üzemanyag szolgáltatók, valamint az egyéb érdekeltek között.

A szervezet végül május 8-án egyelőre lefújta az akciót, annak reményében, hogy kormányzati segítséggel sikerül egy minden érintett számára megfelelő megoldást találni.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!